Predstavujeme vám lahodný vysmážaný karfiol v jemnom cestíčku, ktorý vám naženie slinky do úst.
Toto je jednoznačne najlepší recept na vysmážaný karfiol, aký som kedy vyskúšal.
Najlepší recept na vyprážaný karfiol z youtube kanála Nefis TV.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept na cestíčku z cesnaku a kefíru
Potrebujeme:
1 menší karfiol
2 vajcia
100 ml kefíru
3-4 lyžice hladkej múky
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky. Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.
Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, kefírom a pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky. Vymiešame jednotné cestíčko,
Ružičky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.
Nemáte doma cesnak a kefír? Nič sa nedeje, skúste tento recept!
Potrebujeme:
1 strednú hlavičku karfiolu
vodu
1 ČL soli
Na obalenie:
2 vajcia
200 ml mlieka
1 šálku hladkej múky
1 ČL soli
Na servírovanie:
1 šálku bieleho jogurtu
Postup:
Na začiatku odstránime z karfiolu listy. Prekrojíme na štyri časti.
Nakrájame na ružičky.
Všetky nečistoty odstránime a umyjeme pod tečúcou vodou.
Ružičky vložíme do veľkého hrnca.
Nalejeme toľko vody, aby boli zakryté. Pridáme soľ.
Pri vysokej teplote privedieme do varu.
Potom znížime teplotu na strednú a varíme, kým karfiol nezmäkne.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Pridáme mlieko a vyšľaháme metličkou.
Nasypeme múku a soľ. Zmes vyšľaháme do hladka.
Karfiol namočíme do cestíčka.
Vložíme do rozpáleného ohňa.
Smažíme dve minúty z každej strany.
Vysmažený karfiol poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Servírujeme s jogurtom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: