Beriem kefír, cesnak, vajce a karfiol už inak nerobím: Najlepšie cestíčko, aké tu kedy bolo – nesteká, neopadáva!

Najlepší recept na vyprážaný karfiol: Chutnejší karfiol ste v živote nejedli!
[mashshare]

Predstavujeme vám lahodný vysmážaný karfiol v jemnom cestíčku, ktorý vám naženie slinky do úst.

 

 

Toto je jednoznačne najlepší recept na vysmážaný karfiol, aký som kedy vyskúšal.

Najlepší recept na vyprážaný karfiol z youtube kanála Nefis TV.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept na cestíčku z cesnaku a kefíru

Potrebujeme:

1 menší karfiol

2 vajcia

100 ml kefíru

3-4 lyžice hladkej múky

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky. Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.

Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, kefírom a pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky. Vymiešame jednotné cestíčko,

Ružičky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.

Nemáte doma cesnak a kefír? Nič sa nedeje, skúste tento recept!

Potrebujeme:

1 strednú hlavičku karfiolu

vodu

1 ČL soli

Na obalenie:

2 vajcia

200 ml mlieka

 

 

1 šálku hladkej múky

1 ČL soli

Na servírovanie:

1 šálku bieleho jogurtu

Postup:

Na začiatku odstránime z karfiolu listy. Prekrojíme na štyri časti.

Nakrájame na ružičky.

 

 

Všetky nečistoty odstránime a umyjeme pod tečúcou vodou.

Ružičky vložíme do veľkého hrnca.

Nalejeme toľko vody, aby boli zakryté. Pridáme soľ.

Pri vysokej teplote privedieme do varu.

Potom znížime teplotu na strednú a varíme, kým karfiol nezmäkne.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vajcia.

Pridáme mlieko a vyšľaháme metličkou.

Nasypeme múku a soľ. Zmes vyšľaháme do hladka.

Karfiol namočíme do cestíčka.

Vložíme do rozpáleného ohňa.

 

 

Smažíme dve minúty z každej strany.

Vysmažený karfiol poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Servírujeme s jogurtom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes