Jemný cuketový krém, ktorý dokážete pripraviť doslova za pár minút, milujú malí aj veľkí.
Hneď, ako ju ochutnáte, budete túto lahodnú polievku pripravovať pravidelne.
Unikátny recept na krémovú cuketovú polievku z youtube kanála Apetit food channel.
Prečo si v lete dopriať viac cukety?
Cuketa je zdravá, všestranná a chutná zelenina, ktorá by mala mať miesto v jedálničku každého.
Je to skvelý zdroj vitamínov, živín a minerálov. Navyše sa ľahko pestuje a pripravuje.obsahuje antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi.
Tieto antioxidanty môžu pomôcť predchádzať závažným chronickým ochoreniam.
Navyše, cuketa je vynikajúca aj na chudnutie. Je nízkokalorická, obsahuje len 17 kalórií na 100 gramov. Je tiež bohatá na vlákninu, ktorá podporuje trávenie, znižuje hladinu cholesterolu a udržiava pocit sýtosti.
Ak hľadáte zdravý a chutný spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček, cuketa je ideálnou voľbou.
Na taliansku cuketovú polievku potrebujeme:
1 kg cukety
50 g strúhaného parmezánu
zrnká červeného korenia
bazalku
morskú soľ
hobliny parmezánu
1 PL na drobno nasekaného cesnaku
petržlenovú vňať
750 ml zeleninového vývaru
mleté biele korenie
60 ml olivového oleja
60 ml smotany na varenie
Postup:
Do hrnca nalejeme olej a zohrejeme. Pridáme nasekaný cesnak, bazalku a premiešame.
Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a dobre zamiešame.
Zmes osolíme a ochutíme korením.
Za občasného miešania smažíme 10 minút a nalejeme vývar.
Prekryjeme a za občasného miešania varíme 8 minút.
Po uplynutí doby zložíme hrniec zo sporáku. Do misky odoberieme 1/4 polievky.
Zvyšok polievky dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pridáme smotanu a nastrúhaný parmezán. Dôkladne premiešame.
Nerozmixovanú časť zmesi pridáme do polievky a zamiešame.
Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírujeme s opečenými krajcami chleba.
Polievku ozdobíme farebným korením, hoblinami parmezánu a lístkami bazalky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: