Fantastický, nenáročný recept na nadýchanú kávovú tortu, ktorú si zamilujete s celou rodinou.
Stelesnenie jemnej elegancie a neodolateľnej chuti.
Vynikajúci recept na lahodnú tortu z youtube kanála Kulinarischer Endecker.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g sušienok
80 g masla
100 g bielej čokolády
80 ml smotany na šľahanie
5 g kávy
400 ml smotany na šľahanie
70 g práškového cukru
20 ml kondenzovaného mlieka
3 g želatíny
60 ml mandľového mlieka
60 ml vody
2 PL kondenzovaného mlieka
100 g čokolády
mandle
Postup:
Sušienky nalámeme a v mixéri pomelieme na prášok.
Pomleté sušienky presypeme do misky a nalejeme roztopené maslo.
Špachtľou premiešame a sušienkové cesto nasypeme do tortovej formy vystlanej papierom.
Rovnomerne postláčame pohárom.
Na tvrdej podložke nasekáme čokoládu na kocky.
Do hrnca nalejeme smotanu. Pridáme kávu, čokoládu a metličkou premiešame.
Zmes trochu zohrejeme a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme cukor, kondenzované mlieko a pokračujeme v šľahaní.
Do šľahačky pridáme čokoládový krém a prešľaháme.
Zmes prelejeme do formy a zarovnáme. Do misky so studenou vodou pridáme želatínu.
Do hrnca pridáme vodu, mlieko, kondenzované mlieko a zamiešame.
Nakoniec pridáme nakrájanú čokoládu a metličkou premiešame.
Zmes trochu zohrejeme a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Hrniec zložíme zo sporáku, pridáme napučanú želatínu, dobre zamiešame a necháme vychladnúť.
Tortu vyberieme z formy a odstránime papier.
Vrch polejeme čokoládovou zmesou a posypeme nasekanými mandľami.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: