Super recept na palacinky, ktoré sú jemné ako pavučinka: PRIDAJTE DO NICH TOTO a budú ako z reštaurácie!

Základným kameňom úspechu je obyčajná minerálka - treba ju pridať do cesta v tom správnom pomere s mliekom, aby vám vzniklo jedno fantasticky jemné a lahodné cesto, doslova ako pavučinka.

Vynikajúce cesto na palacinky, na ktoré nedám dopustiť. Už som skúsila veľa receptov, ale vždy bolo buď veľmi husté, alebo sa palacinky trhali a nedali dobre piecť.

 

 

S týmto receptom sú perfektné – tenučké, jemné a absolútne fantastické.

Základným kameňom úspechu je obyčajná minerálka – treba ju pridať do cesta v tom správnom pomere s mliekom, aby vám vzniklo jedno fantasticky jemné a lahodné cesto, doslova ako pavučinka.

Čo dokáže perlivá minerálka s cestom na palacnky?

Nadýchanosť:

Oxid uhličitý v perlivej minerálke reaguje s múkou a kypriacim práškom a vytvára bublinky, ktoré cesto nadýchajú a robia ho ľahším. Vďaka tomu budú vaše palacinky nadýchané a jemné.

Chuť:

 

 

Perlivá minerálka dodáva palacinkám jemnú slanú chuť, ktorá ich odlišuje od palaciniek vyrobených s obyčajnou vodou.

Štruktúra:

Perlivá minerálka môže pomôcť zabrániť tvorbe hrudiek v ceste. Vďaka tomu budú vaše palacinky hladké a jemné.

Farba:

Perlivá minerálka môže palacinkám dodať mierne zlatohnedú farbu.

Tipy:

Použite studenú perlivú minerálku. Teplá minerálka stratí oxid uhličitý a nebude mať rovnaký efekt.

Nepoužívajte príliš veľa perlivej minerálky.

Ak cesto bude príliš tekuté, pridajte trochu múky.

Palacinky z perlivej minerálky pečte na miernom ohni, aby sa mali čas prepiecť aj vo vnútri.

Na najjemnejšie palacinky potrebujeme:

 

 

300 ml perlivá minerálka

200 ml mlieko

soľ – štipka

1 PL oleja

2 ks vajcia

250 g hladká múka

Cukor podľa chuti – ja nepridávam

Alternatívy na servírovanie:

Džem

Lekvár

Ochutený tvaroh

Nutella

Šľahačka

Mascarpone

Roztopená čokoláda

Čerstvé ovocie

Postup:

Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ a mlieko.

Nakoniec pridáme aj olej. Vymiešame mixérom.

 

 

Postupne pridávame múku za stáleho miešania.

Vymiešame jednotnú hmotu bez hrudiek.

Nezabudnite si múku pred prípravou preosiať.

 

 

Cesto necháme pred prípravou odležať asi 20 minút, mám skúsenosť, že palacinky sú vtedy najlepšie.

Na panvicu dáme pár kvapiek oleja.

Naberačkou dávkujeme cesto.

 

 

Pečieme z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes