Jednoduchý recept s cuketou a syrom: V lete to varím stále, chutnejšie ako mäso!

Ideálny recept, ak hľadáte ľahký a veľmi chutný letný obed.

Prezradíme vám, ako pripraviť chutné fašírky bez mäsa len s použitím, zeleniny, ovsených vločiek a syra.

 

 

Odteraz už tento pokrm nikdy nebude chýbať na vašom stole.

Fantastický recept na chutné zeleninové fašírky z youtube kanála Rezept Zeit.

Potrebujeme:

1 veľkú cuketu

soľ

1 mrkvu

2 vajcia

100 g syra

 

 

petržlenovú vňať

1 zemiak

1 strúčik cesnaku

mleté čierne korenie

talianske bylinky

mletú papriku

4 PL ovsených vločiek

 

 

2 PL hladkej múky

olivový olej

Na omáčku:

kyslá smotana (1 lyžica)

majonéza (1 lyžica)

1 uhorku

štipku soli

Postup:

Z cukety odkrojíme koniec a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do sitka v miske.

Posolíme, zamiešame a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Na jemnom strúhadle nastrúhame ošúpanú mrkvu.

Z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu a vložíme do samostatnej misky.

Do misky s cuketou pridáme nastrúhanú mrkvu. Pridáme vajcia a nahrubo nastrúhaný syr.

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať a pridáme do misky so zeleninou.

Ďalej pridáme na hrubo nastrúhaný zemiak.

 

 

Do zmesi najemno nastrúhame strúčik cesnaku.

Ochutíme soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami a mletou paprikou.

Všetko spolu dôkladne zmiešame.

Potom do zmesi pridáme ovsené vločky a zamiešame. Necháme 10 minút odstáť.

Do taniera pridáme múku a na panvici zahrejme olivový olej.

 

 

Ruky si vymastíme olejom a zo zmesi vyformujeme fašírku.

Dôkladne obalíme v múke a vložíme do rozohriatej panvice. Fašírky smažíme 4 minúty z každej strany.

Medzitým pripravíme omáčku: do malej misky pridáme smotanu a majonézu.

Ďalej pridáme najemno nastrúhanú uhorku a soľ.

Dochutíme čiernym korením a dobre premiešame.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes