Prezradíme vám, ako pripraviť chutné fašírky bez mäsa len s použitím, zeleniny, ovsených vločiek a syra.
Odteraz už tento pokrm nikdy nebude chýbať na vašom stole.
Fantastický recept na chutné zeleninové fašírky z youtube kanála Rezept Zeit.
Potrebujeme:
1 veľkú cuketu
soľ
1 mrkvu
2 vajcia
100 g syra
petržlenovú vňať
1 zemiak
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
talianske bylinky
mletú papriku
4 PL ovsených vločiek
2 PL hladkej múky
olivový olej
Na omáčku:
kyslá smotana (1 lyžica)
majonéza (1 lyžica)
1 uhorku
štipku soli
Postup:
Z cukety odkrojíme koniec a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do sitka v miske.
Posolíme, zamiešame a necháme 10 minút odstáť.
Na jemnom strúhadle nastrúhame ošúpanú mrkvu.
Z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu a vložíme do samostatnej misky.
Do misky s cuketou pridáme nastrúhanú mrkvu. Pridáme vajcia a nahrubo nastrúhaný syr.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať a pridáme do misky so zeleninou.
Ďalej pridáme na hrubo nastrúhaný zemiak.
Do zmesi najemno nastrúhame strúčik cesnaku.
Ochutíme soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami a mletou paprikou.
Všetko spolu dôkladne zmiešame.
Potom do zmesi pridáme ovsené vločky a zamiešame. Necháme 10 minút odstáť.
Do taniera pridáme múku a na panvici zahrejme olivový olej.
Ruky si vymastíme olejom a zo zmesi vyformujeme fašírku.
Dôkladne obalíme v múke a vložíme do rozohriatej panvice. Fašírky smažíme 4 minúty z každej strany.
Medzitým pripravíme omáčku: do malej misky pridáme smotanu a majonézu.
Ďalej pridáme najemno nastrúhanú uhorku a soľ.
Dochutíme čiernym korením a dobre premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: