Podľa nášho receptu si pripravíte dokonale marinované a do mäkka upečené rebierka s kapustou.
Mäso je také jemné, že sa rozplýva na jazyku a v kombinácii so šťavnatou kapustou je jednoducho neodolateľné.
Výnimočný recept na pečené rebrá z youtube kanála Цветкова Наталья.
Potrebujeme:
1,5 kg jahňacích rebier (príp. teľacie alebo bravčové)
4-5 stredne veľkých cibúľ
1 ČL soli
1 PL worcesterovej omáčky
1,5 ČL koriandra
1/2 Č paprikovej zmesi
1,5 PL majonézy
2 PL rastlinného oleja
kapustné listy
soľ
sušenú bazalku
štipku údenej papriky
Postup:
Na začiatku rebrá umyjeme a vysušíme.
Odstránime tuk a šľachy. Potom mäso nakrájame.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné krúžky.
Nakrájanú cibuľu pridáme do misy s rebrami.
Pridáme worcesterovú omáčku, koriander a zmes papriky.
Zmes osolíme a nakoniec pridáme majonézu.
Rukami všetko spolu dôkladne premiešame.
Nalejeme olej a zmiešame. Zmes preložíme do sklenenej formy a prekryjeme.
Rebrá necháme v chladničke marinovať minimálne dve hodiny, najlepšie cez noc.
Z kapusty oddelíme listy.
Plech na pečenie jemne vymastíme rastlinným olejom.
Na plech poukladáme kapustné listy a jemne zatlačíme.
Listy posypeme soľou, bazalkou a paprikou.
Na kapustné listy poukladáme rebrá.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme cca 70 minút.
Približne 30 minút pred koncom pečenia prekryjeme plech alobalom.
Po upečení odstránime alobal a necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: