Tento rezeň z cuketových plátkov sa u vás stane okamžitým hitom!
Keď ochutnáte našu zeleninovú verziu všeobecne obľúbeného pokrmu, na mäso si už ani nespomeniete.
Unikátny recept na lahodný cuketový rezeň z youtube kanála Recepty bez brepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najchutnejšia letná alternatíva ku klasickým rezňom
Cuketové rezne sú v lete skvelou voľbou z niekoľkých dôvodov. Cukety sú typickou letnou zeleninou, ktorá je v tomto období najchutnejšia a najdostupnejšia. Navyše, v porovnaní s klasickými reznemi sú cuketové rezne ľahšie a menej kalorické, čo oceníte najmä počas horúcich dní.
Táto obľúbená zelenina je bohatá na vodu, vitamíny a minerály, ako je vitamín C a draslík.
Jedným z najvýznamnejších pozitív je fakt, že cuketové rezne môžete pripraviť na mnoho spôsobov – obalené v strúhanke, v múke, alebo dokonca v ovsených vločkách.
Môžete ich podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo šalát. Určite vás poteší aj to, že cuketové rezne sa pripravujú veľmi rýchlo a jednoducho, takže sú ideálne na rýchly obed alebo večeru.
V tomto článku vám prinášame náš najobľúbenejší recept.
Na cuketové rezne potrebujeme:
100 g syra gouda
4 vajcia
mleté čierne korenie
soľ podľa chuti
1 ČL sušenej cibule
50 g hladkej múky
100 g strúhanky
50 g hladkej múky
cuketu
Postup:
Do misky si najskôr na jemno nastrúhame syr a pridáme vajcia.
Ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením.
Do zmesi pridáme sušenú cibuľu, soľ a zamiešame.
Do širokej misky nasypeme múku, strúhanku a metličkou zmiešame.
Cuketu ošúpeme a odkrojíme konce, potom cuketu nakrájame zošikma na 1 cm hrubé plátky.
Cuketové plátky poukladáme do samostatnej misky a osolíme z oboch strán.
Necháme 60 minút odležať.
Po uplynutí doby osušíme cuketové plátky pomocou čistej utierky.
Cuketu najprv namočíme do syrovo-vajíčkovej zmesi.
Potom plátok obalíme v strúhanke s múkou.
Potom plátok cukety obalíme opäť v syrovej zmesi (proces môžeme dvakrát opakovať).
Nakoniec obalíme znovu v strúhanke.
Ihneď smažíme v rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.
Odporúčaná príloha – zemiaky uvarené v osolenej vode s rascou.
Na uvarené zemiaky pred servírovaním položíme kúsok masla a posypeme petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: