Už ste skúšali REZEŇ z cukety: Je vynikajúci, v lete nám chutí viac ako mäso!

Bude sa vám doslova rozplývať v ústach!
[mashshare]

Tento rezeň z cuketových plátkov sa u vás stane okamžitým hitom!

 

 

Keď ochutnáte našu zeleninovú verziu všeobecne obľúbeného pokrmu, na mäso si už ani nespomeniete.

Unikátny recept na lahodný cuketový rezeň z youtube kanála Recepty bez brepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Najchutnejšia letná alternatíva ku klasickým rezňom

Cuketové rezne sú v lete skvelou voľbou z niekoľkých dôvodov. Cukety sú typickou letnou zeleninou, ktorá je v tomto období najchutnejšia a najdostupnejšia. Navyše, v porovnaní s klasickými reznemi sú cuketové rezne ľahšie a menej kalorické, čo oceníte najmä počas horúcich dní.

Táto obľúbená zelenina je bohatá na vodu, vitamíny a minerály, ako je vitamín C a draslík.

 

 

Jedným z najvýznamnejších pozitív je fakt, že cuketové rezne môžete pripraviť na mnoho spôsobov – obalené v strúhanke, v múke, alebo dokonca v ovsených vločkách.

Môžete ich podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo šalát. Určite vás poteší aj to, že cuketové rezne sa pripravujú veľmi rýchlo a jednoducho, takže sú ideálne na rýchly obed alebo večeru.

V tomto článku vám prinášame náš najobľúbenejší recept.

Na cuketové rezne potrebujeme:

 

 

100 g syra gouda

4 vajcia

mleté čierne korenie

soľ podľa chuti

1 ČL sušenej cibule

50 g hladkej múky

100 g strúhanky

50 g hladkej múky

cuketu

Postup:

Do misky si najskôr na jemno nastrúhame syr a pridáme vajcia.

Ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením.

 

 

Do zmesi pridáme sušenú cibuľu, soľ a zamiešame.

Do širokej misky nasypeme múku, strúhanku a metličkou zmiešame.

Cuketu ošúpeme a odkrojíme konce, potom cuketu nakrájame zošikma na 1 cm hrubé plátky.

Cuketové plátky poukladáme do samostatnej misky a osolíme z oboch strán.

Necháme 60 minút odležať.

 

 

Po uplynutí doby osušíme cuketové plátky pomocou čistej utierky.

Cuketu najprv namočíme do syrovo-vajíčkovej zmesi.

Potom plátok obalíme v strúhanke s múkou.

Potom plátok cukety obalíme opäť v syrovej zmesi (proces môžeme dvakrát opakovať).

Nakoniec obalíme znovu v strúhanke.

Ihneď smažíme v rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.

 

 

Odporúčaná príloha – zemiaky uvarené v osolenej vode s rascou.

Na uvarené zemiaky pred servírovaním položíme kúsok masla a posypeme petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes