Jednoduchý a rýchly recept na neodolateľne chutné bravčové plátky v horčičnej omáčke.
Skvelý tip na obed alebo večeru v prípade, keď vás tlačí čas.
Nenáročný recept na najjemnejšie bravčové mäso z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Potrebujeme:
600 g bravčového mäsa
soľ
mleté čierne korenie
plnotučnú horčicu
hladkú múku
rastlinný olej
1 cibuľu
1 l slaného vývaru alebo vody so soľou
1/2 ČL drvenej rasce
2 ČL plnotučnej horčice
varenú ryžu
Postup:
Plátky bravčového mäsa poukladáme na tvrdú podložku. Prekryjeme potravinovou fóliou a vyklepeme.
Mäso po okrajoch narežeme, aby sa pri smažení nekrútilo.
Plátky mäsa osolíme a okoreníme.
Potom mäso potrieme horčicou a bravčové rezne obalíme v múke.
V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme plátky a z oboch strán osmažíme do zlatista.
V rovnakom oleji osmažíme cibuľu.
Osmaženú cibuľu aj s olejom preložíme do hrnca.
Počas smaženia pridáme múku, dobre zamiešame a smažíme 1 minútu.
Do zmesi nalejeme vývar.
Pridáme horčicu a premiešame.
Vložíme späť mäso a varíme do mäkka.
Nakoniec v prípade potreby osolíme.
Jemné mäsko servírujeme s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: