Bravčové karé na horčici: Rýchly a fantasticky chutný obed!

Jednoduchý a rýchly recept na neodolateľne chutné bravčové plátky v horčičnej omáčke.

Skvelý tip na obed alebo večeru v prípade, keď vás tlačí čas.

 

 

Nenáročný recept na najjemnejšie bravčové mäso z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa

soľ

mleté čierne korenie

plnotučnú horčicu

hladkú múku

rastlinný olej

 

 

1 cibuľu

1 l slaného vývaru alebo vody so soľou

1/2 ČL drvenej rasce

2 ČL plnotučnej horčice

varenú ryžu

Postup:

Plátky bravčového mäsa poukladáme na tvrdú podložku. Prekryjeme potravinovou fóliou a vyklepeme.

Mäso po okrajoch narežeme, aby sa pri smažení nekrútilo.

 

 

Plátky mäsa osolíme a okoreníme.

Potom mäso potrieme horčicou a bravčové rezne obalíme v múke.

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.

Vložíme plátky a z oboch strán osmažíme do zlatista.

V rovnakom oleji osmažíme cibuľu.

 

 

Osmaženú cibuľu aj s olejom preložíme do hrnca.

Počas smaženia pridáme múku, dobre zamiešame a smažíme 1 minútu.

Do zmesi nalejeme vývar.

 

 

Pridáme horčicu a premiešame.

Vložíme späť mäso a varíme do mäkka.

Nakoniec v prípade potreby osolíme.

 

 

Jemné mäsko servírujeme s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes