Bravčové mäso vo fantastickej omáčke: Tento recept musíte vyskúšať!

Vynikajúci recept na obľúbené bravčové mäso na omáčke.

Bravčové mäso, smotana, paradajkový pretlak, mrkva a cibuľa sú základné ingrediencie tohto fantastického sýteho pokrmu.

 

 

Kým so nevyskúšal tento rumunský recept na lahodnú a hustú omáčku s bravčovým mäsom, ani som netušil, že môže byť omáčka taká chutná.

Klasický recept na obľúbené bravčové mäso na omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

3 PL rastlinného oleja

0,8 kg bravčového mäsa

mleté čierne korenie

soľ

 

 

150 g cibule

1 mrkvu

4 paradajky

1 ČL soli

3 PL paradajkového pretlaku

1/2 ČL mletého čierneho korenia

700 ml vody

3 bobkové listy

200 g smotany na varenie

1 PL hladkej múky

 

 

100 ml vody

15 g masla

1 PL sladkej papriky

1/2 červenej papriky

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

Postup:

Do panvice pridáme olej a necháme ho rozpáliť.

Bravčové mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán osolíme, okoreníme a dobre votrieme.

 

 

Potom mäso nakrájame na plátky.

Do rozpáleného oleja na panvici poukladáme mäso.

Sprudka smažíme 5 minút z každej strany.

 

 

Po uplynutí doby preložíme mäso na tanier.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a pridáme do výpeku z mäsa.

Cibuľu smažíme 5 minút. Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame a smažíme 5 minút.

Potom do panvice vložíme osmažené mäso a zamiešame.

Rajčiny prekrojíme na polovicu a nastrúhame na strúhadle.

 

 

Do nastrúhaných paradajok pridáme pretlak a celé do pridáme do základu.

Osolíme, posypeme čierny korením a premiešame.

Nalejeme vriacu vodu a zľahka zamiešame.

Do omáčky pridáme bobkové listy, prekryjeme a varíme 90 minút.

V smotane rozmiešame múku a nelejeme vodu.

Smotanovú zmes nalejeme do omáčky a premiešame.

 

 

Ďalej pridáme maslo, sladkú papriku a dôkladne rozmiešame.

Papriku nakrájame na stredné veľké kocky a pridáme do omáčky.

Prekryjeme a varíme ďalších 15 minút. Po 15-ich minútach vyberieme bobkové listy.

Nakoniec do omáčky pridáme petržlenovú vňať.

Omáčku s bravčovým mäso servírujeme so zemiakovou kašou, ryžou, cestovinami alebo varenými zemiakmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes