Bravčové mäso, smotana, paradajkový pretlak, mrkva a cibuľa sú základné ingrediencie tohto fantastického sýteho pokrmu.
Kým so nevyskúšal tento rumunský recept na lahodnú a hustú omáčku s bravčovým mäsom, ani som netušil, že môže byť omáčka taká chutná.
Klasický recept na obľúbené bravčové mäso na omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Potrebujeme:
3 PL rastlinného oleja
0,8 kg bravčového mäsa
mleté čierne korenie
soľ
150 g cibule
1 mrkvu
4 paradajky
1 ČL soli
3 PL paradajkového pretlaku
1/2 ČL mletého čierneho korenia
700 ml vody
3 bobkové listy
200 g smotany na varenie
1 PL hladkej múky
100 ml vody
15 g masla
1 PL sladkej papriky
1/2 červenej papriky
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
Postup:
Do panvice pridáme olej a necháme ho rozpáliť.
Bravčové mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán osolíme, okoreníme a dobre votrieme.
Potom mäso nakrájame na plátky.
Do rozpáleného oleja na panvici poukladáme mäso.
Sprudka smažíme 5 minút z každej strany.
Po uplynutí doby preložíme mäso na tanier.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a pridáme do výpeku z mäsa.
Cibuľu smažíme 5 minút. Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame a smažíme 5 minút.
Potom do panvice vložíme osmažené mäso a zamiešame.
Rajčiny prekrojíme na polovicu a nastrúhame na strúhadle.
Do nastrúhaných paradajok pridáme pretlak a celé do pridáme do základu.
Osolíme, posypeme čierny korením a premiešame.
Nalejeme vriacu vodu a zľahka zamiešame.
Do omáčky pridáme bobkové listy, prekryjeme a varíme 90 minút.
V smotane rozmiešame múku a nelejeme vodu.
Smotanovú zmes nalejeme do omáčky a premiešame.
Ďalej pridáme maslo, sladkú papriku a dôkladne rozmiešame.
Papriku nakrájame na stredné veľké kocky a pridáme do omáčky.
Prekryjeme a varíme ďalších 15 minút. Po 15-ich minútach vyberieme bobkové listy.
Nakoniec do omáčky pridáme petržlenovú vňať.
Omáčku s bravčovým mäso servírujeme so zemiakovou kašou, ryžou, cestovinami alebo varenými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: