Nadýchaná piškóta, ktoré je jednoduchá a rýchla na prípravu.
Dá sa použiť na akúkoľvek tortu, prípadne ju môžete konzumovať aj samotnú k poobednému čaju.
Výnimočný recept na nadýchanú a jemnú piškótu z youtube kanála Кулинарим с Таней 2.0.
Potrebujeme:
(forma 22 – 24 cm)
5 stredných vajec
štipku soli
1 ČL vanilkového cukru
150 g kryštálového cukru
150 g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva (voliteľné)
Postup:
Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli.
Mixérom šľaháme pol minúty.
Pridáme vanilkový cukor. Nasypeme kryštálový cukor.
Mixérom šľaháme asi 8 minút, kým nebude pena nadýchaná.
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Postupne preosejeme do vajíčkovej zmesi.
Metličkou alebo špachtľou jemne zamiešame.
Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto.
Vrch rovnomerne zarovnáme.
Pomocou špajdle cesto miešame v tvare špirály, aby sme sa zbavili vzduchových bublín.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 25-30 minút (horný/spodný ohrev).
Upečenú piškótu skontrolujeme pomocou špajdle.
Potom piškótu vyberieme z formy a odstránime papier.
Položíme ju na mriežku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Piškótu zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na pár hodín do chladničky.
Po vybratí z chladničky podľa potreby piškótu nakrájame.
Môžeme ju použiť na prípravu akejkoľvek torty.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: