Mám RECEPT na dokonalú piškótu: Cesto ľahučké ako dych, nepraská a zaručene nespadne – stačí ju len natrieť džemom!

Recept na luxusnú piškótu, ktorá sa každému podarí!

Nadýchaná piškóta, ktoré je jednoduchá a rýchla na prípravu.

 

 

Dá sa použiť na akúkoľvek tortu, prípadne ju môžete konzumovať aj samotnú k poobednému čaju.

Výnimočný recept na nadýchanú a jemnú piškótu z youtube kanála Кулинарим с Таней 2.0.

Potrebujeme:

(forma 22 – 24 cm)

5 stredných vajec

štipku soli

1 ČL vanilkového cukru

150 g kryštálového cukru

150 g hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva (voliteľné)

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli.

Mixérom šľaháme pol minúty.

 

Pridáme vanilkový cukor. Nasypeme kryštálový cukor.

Mixérom šľaháme asi 8 minút, kým nebude pena nadýchaná.

Múku zmiešame s práškom do pečiva. Postupne preosejeme do vajíčkovej zmesi.

Metličkou alebo špachtľou jemne zamiešame.

 

 

Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto.

Vrch rovnomerne zarovnáme.

Pomocou špajdle cesto miešame v tvare špirály, aby sme sa zbavili vzduchových bublín.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 25-30 minút (horný/spodný ohrev).

 

 

Upečenú piškótu skontrolujeme pomocou špajdle.

Potom piškótu vyberieme z formy a odstránime papier.

Položíme ju na mriežku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Piškótu zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na pár hodín do chladničky.

Po vybratí z chladničky podľa potreby piškótu nakrájame.

Môžeme ju použiť na prípravu akejkoľvek torty.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes