Toto jedlo vás vyjde na pár drobných: Za socializmu sme to milovali všetci!

Kedykoľvek sa objavili v školskej jedálni, rady sa tvorili až k dverám.

 

 

Lacné a jednoduché sladké cestoviny s tvarohom sú jedlo, ktoré si mnohí z nás spájajú predovšetkým s detstvom.

Ich veľkou výhodou je, že sa rýchlo pripravujú, takže sú ideálne na večeru v náročnom dni.

Zaspomínajte si vďaka portálu pysznosci na toto jedlo a pripravte ho svojej rodine.

Niekedy sa k nim pridávalo rozmixované ovocie vo forme peny a v lete jahody.

 

Zabudnutý hit zo školskej jedálne

Hit zo školskej jedálne, na ktorý sa tak trochu zabudlo.

Je čas otvoriť zásuvku spomienok a vytiahnuť z nej pochúťku, ktorá stojí pár drobných.

Cestoviny s tvarohom sú najlepšou odpoveďou na večný problém – čo dnes urobiť na večeru, aby ste v kuchyni nestrávili priveľa času.

Navyše, jedlo je plné bielkovín, skvele zasýti a ulahodí tak deťom, ako aj nám dospelým.

 

 

Sladké makaróny s tvarohom

Cestoviny, tvaroh, cukor, trochu masla – zoznam ingrediencií je krátky a jednoduchý.

Môžete pridať aj trochu škorice alebo rozmixovaného ovocia.

 

 

Určite však stačí aj samotný tvaroh – ideálne plnotučný a krémový.

Možno to nie je vyslovene sofistikované jedlo a nejeden Talian by zaplakal nad tanierom, no slovenské mamy a staré mamy rozhodne vedeli, čo robia.

 

 

Cestoviny s tvarohom sa dajú pripraviť aj na slano.

Namiesto cukru sa tvaroh dochutí soľou a korením, pridá sa opražená cibuľka a na vrch sa uloží opečená slaninka.

Namiesto tvarohu môžete zvoliť aj iný druh mäkkého syra, prípadne cottage cheese.

 

 

U mnohých však vyhráva klasická sladká verzia, možno obohatená len o nádych škorice.

Ingrediencie:

200 g cestovín

 

 

200 g tvarohu

2 lyžice masla

cca 2 polievkové lyžice cukru

štipka škorice

 

 

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Tu sa bude hodiť akýkoľvek tvar, ale najviac sa hodia makaróny, rezance, mašličky alebo kolienka. 

 

 

Uvarené cestoviny scedíme a necháme v hrnci.

Do horúcich cestovín pridáme maslo, rozmrvíme tvaroh, pridáme cukor a prípadne aj škoricu.

 

 

Všetko dôkladne premiešame.

Môžete to urobiť tak, že hrniec prikryjete pokrievkou a obsah intenzívne pretrepete.

Hotové cestoviny dáme na tanier.

 

 

Môžete pridať rozmixované ovocie.

Je to chutné, rýchle a veľmi lacné.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes