Zabudnite na uhorky a cukety. Nakladané paradajky ich jednoznačne prekonajú: Najlepší recept mi ​​dala stará mama!

Leto je najlepší čas začať pripravovať lahodné zaváraniny.

Vyskúšajte si tento rok okrem obľúbených uhoriek, naložiť aj paradajky. 

Nebudete ľutovať a v zime budú hotovým pokladom.

 

 

Portál smakosze sa podelil o tento skvelý recept.

Nakladané paradajky možno nie sú také obľúbené ako uhorky či cukety, ale ten, kto im dá šancu, určite neoľutuje.

Garantujeme vám, že chutia rovnako dobre, ak nie lepšie, ako ich známa konkurencia.

 

 

Takéto paradajky chutia skvele ako doplnok k večeri, najmä k mäsu.

Nakladané paradajky sa stanú skutočným hitom na vašom tanieri.

 

 

Sú nielen chutné, ale aj zdravé.

Majú veľmi pozitívny vplyv na náš tráviaci systém.

Ich príprava je jednoduchá a potrebujete len pár ingrediencií.

 

 

Pripravte si ich ešte dnes a ich chuť si vychutnáte už za pár dní.

Recept na nakladané paradajky

Ingrediencie:

10 zrelých stredne veľkých paradajok

1 hlava cesnaku

 

 

1,5 lyžice soli

1 veľký zväzok petržlenu

1 veľký zväzok kôpru

 

 

Postup:

Pripravte si paradajky, umyte ich a osušte.

Odrežte vrch paradajok (ale tento klobúčik si nechajte) a pomocou vidličky alebo lyžice ich vydlabte.

 

 

Bylinky na nakladané paradajky opláchneme a nasekáme.

Vložte ich do misky, pridajte pretlačený cesnak a posypte soľou podľa chuti. 

Prísady dôkladne premiešajte aby sa všetko spojilo do lahodnej zmesi.

 

 

Vzniknutou plnkou naplníme vydlabané paradajky.

Teraz ich prikryte klobúčikmi z paradajok a vložte do hlineného hrnca.

Nakoniec ich jemne posypte soľou, prikryte tanierom a zaťažte niečím ťažkým.

 

 

Asi po 3 dňoch sú nakladané paradajky pripravené na konzumáciu.

Dobrú chuť! 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes