Celú zimu sa na ne teším, ale nikdy nevydržím, kým dozreje moja úroda cukety a musela som si kúpiť na trhu. Ale za túto fantastickú dobrotu to stojí, dokonca ju milujú aj deti!
Potrebujeme:
2 väčšie cukety
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 lyžice haldkej múky
4 lyžice strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g parmezánu nastrúhaného najemno
Štipku rozmarínu
Štipku koriandra
Čerstvú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno
Soľ a čierne mleté korenie
Olej
Postup:
Cukety umyjeme (ja nešúpem), nastrúhame, pridáme soľ a necháme 30 minút stáť. Šťavu zlejeme, pridáme múku, strúhanku, vajcia, pretlačený cesnak, koreniny, petržlen a premiešame. Ak sa vám hmota zdá príliš riedka, pridajte ešte trochu strúhanky. Nakoniec primiešame syr a zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky (medajlónky), ktoré vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.
Prebytočný tuk môžete odstrániť papierovým servítkom. U nás doma zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť.
Prajem vám dobrú chuť! :-)
zdroj: aperitiv