Máme pre vás perfektný tip na obed alebo večeru v prípade, že už vám dochádzajú kreatívne nápady.
Tento recept nevyžaduje veľa ingrediencií a za nie viac ako 15 minút pripravíte lahodnú vysmážanú cuketu.
Unikátny recept na netradičnú vysmážanú cuketu z youtube kanála Șef Paul Constantin.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
50-100 ml rastlinného oleja
1-2 čerstvé cukety
4 vajcia
150-200 g hladkej múky
1 PL soli
1/2 hlavičky cesnaku (4 strúčiky)
1/2 ČL mletého čierneho korenia (alebo podľa chuti)
1 ČL mletej papriky
Postup:
Z cukety odstránime konce. Potom nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
Cuketové plátky vložíme do misky.
Potom cuketu posolíme a necháme 15-20 minút odstáť.
Do samostatnej misky pridáme hladkú múku.
Pridáme mletú papriku a čierne korenie.
Všetko spolu dobre premiešame.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.
Pridáme štipku soli a vidličkou vyšľaháme.
Pridáme prelisovaný cesnak a zamiešame.
Po uplynutí doby vylejeme prebytočnú tekutinu z cukety.
Plátky umyjeme a naukladáme na čistú utierku.
Prekryjeme ďalšou utierkou a jemne postláčame, aby absorbovala všetku prebytočnú tekutinu.
Na panvici zohrejeme olej.
Cuketové plátky obalíme najprv v múke s korením a potom vo vajíčkovej zmesi.
Plátky naukladáme na panvicu tak, aby sme ju nepreplnili.
Smažíme 1 – 1,5 minúty z jednej strany a minútu z druhej strany.
Hotové plátky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: