Výborné domáce pečivo s úžasnou maslovou vôňou a vynikajúcou syrovou náplňou. Sú také dobré, že na pečivo z obchodu v momente zabudnete.
Potrebujeme:
500 g haldkej múky
25 g čerstvého droždia
250 ml teplého mlieka
1 lyžičku cukru
60 g zmäknutého
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
Na náplň:
200 g syra
1 vajce na potretie
Postup:
V 100 ml mlieka rozpustíme droždie a cukor. Keď vyjde kvások, zmiešame s ostatnými prísadami a uhnetieme mäkké jednotné cesto.
Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.
Potom na pomúčenej doske rozdelíme na 3 bochníky a tie rozvaľkáme do tvaru kruhu (hrúbka cca 0,5 cm).
Kruhy nakrájame na trojuholníky. Na širší koniec trojuholníkov uložíme kúsok syra a zrolujeme do tvaru croissantu.
Takto pripravené rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Kým sa rúra poriadne rozohreje, necháme ešte 15 minút podkysnúť na plechu.
Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes