Vynikajúci zemiakový šalát, ktorý pripravujeme hlavne v lete.
Je ľahký, jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný.
Vynikajúca alternatíva za ťažké šaláty s majonézou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpiráciu sme našli na kanáli Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
Zemiaky – 900 gramov
Červená cibuľa – 1 ks
Nakladané uhorky – 100 gramov
Ocot – 40 ml
Horčica – 1 lyžica
Korenie čierne
Soľ
Cukor – 1 lyžica
Slnečnicový olej – 30 gramov
Silný vývar
Postup:
Najskôr si zemiaky umyjeme.
Zemiaky si uvaríme klasicky v šupke v osolenej vode.
Uvarené zemiaky scedíme a necháme mierne vychladnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenko.
Rovnako si nakrájame aj kyslé uhorky.
Obe prísady spojíme v miske.
Pridáme ocot, olej a horčicu.
Dobre premiešame.
Pridáme aj cukor, soľ a korenie.
Zálievku si dobre premiešame a dáme na 30 minút marinovať.
Ešte teplé zemiaky si ošúpeme.
Nakrájame – môžeme zvoliť kolieska alebo kocky.
Pridáme k marináde a premiešame.
Teraz podľa potreby pridáme horúci vývar – 1-2 naberačky, podľa potreby.
Dobre premiešame.
Necháme vychladnúť.
Môžete ešte ozdobiť zelenou cibuľkou alebo bylinkami.
Hotovo, môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: