Pred vyprážaním s tým potrite bravčové rezne: Budú chutiť ako z drahej reštaurácie!

Rezne sa tešia veľkej obľube a ak patríte k ľuďom, ktorí si ich radi vychutnávajú na pravidelnej báze, určite oceníte túto malú zmenu.

Plánujete v nedeľu na obed pripraviť rezne?

 

 

Urobte ich tentokrát trochu inak ako zvyčajne.

Stavte na túto radu a vaša rodina bude nadšená.

Stačí, ak mäso potriete touto zmesou a pripravíte ich podľa tohto receptu z portálu pysznosci.

Uvidíte, že budú mimoriadne aromatické, jemné a lahodné.

Korenie, ktoré potrebujete, určite máte vo svojej kuchynskej skrinke.

Rezne sa tešia veľkej obľube a ak patríte k ľuďom, ktorí si ich radi vychutnávajú na pravidelnej báze, určite oceníte túto malú zmenu.

 

 

Výborne chutia s novými zemiakmi, aj so šalátom,

Suchá marináda

Postup vyprážania rezňov ostane v tomto prípade rovnaký, ako poznáte.

 

 

Rozdiel je v príprave mäsa pred samotným obaľovaním a vyprážaním.

O dokonalý výsledok sa v tomto prípade postará suchá marináda.

Vytvorte si zmes korenia, ktorá dodá bravčovému mäsu nevšednú chuť.

 

 

Budú tiež oveľa mäkšie.

Marinovanie mäsa je prvý krok, potom rezne vyprážate ako obvykle.

Ich chuť vás však milo prekvapí.

 

 

Bravčové rezne v bylinkovej marináde

Ingrediencie:

400 g rezňov z bravčového karé

 

 

3 bobule borievky

1 čajová lyžička rasce

1/2 čajovej lyžičky granulovaného cesnaku

2-3 zrnká nového korenia

štipka pikantného korenia

1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky

 

 

1 čajová lyžička rozmarínu

2 bobkové listy

soľ podľa chuti

tuk na vyprážanie

 

 

Okrem týchto surovín potrebujete ešte hladkú múku, vajce a strúhanku na obalenie.

Postup:

V mažiari rozdrvte rascu, borievku a nové korenie.

 

 

Pridajte zvyšok ingrediencií na marinádu (okrem bobkových listov) a premiešajte.

Mäso nakrájajte na rezne a naklepte ich.

 

 

Každý rezeň potrite marinádou a poukladajte na seba, pričom medzi mäso zapichnite bobkové listy.

Pripravené mäso vložte do misky, prikryte a dajte do chladničky asi na hodinu.

Približne 30 minút pred vyprážaním mäso vyberte, aby malo izbovú teplotu.

Potom rezne vysmažte na rozpálenom tuku do zlatista.

 

 

Poukladajte na papierovú utierku, aby ste rezne zbavili prebytočnej mastnoty.

Podávajte s novými zemiakmi a vašimi obľúbenými prílohami.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes