Pripravte si doma jemné bravčové karé v omáčke so šampiňónmi a lahodnou tarhoňou.
Fantastický tip na obed alebo večeru, na ktorej si pochutí celá rodina.
Nenáročný recept na obľúbenú bravčovú pochúťku z youtube kanála Viktor Nagy.
Potrebujeme:
Na mäso:
1 cibuľu
2 PL bravčovej masti
4 strúčiky cesnaku
600 g bravčového karé
soľ
mleté čierne korenie
250 g hnedých šampiňónov
1 ČL mletej rasce
1 PL hladkej múky
1 ČL mletej sladkej papriky
Na tarhoňu:
1,5 PL bravčovej masti
300 g tarhone
Na oblohu:
petržlenovú vňať
4 kyslé uhorky
Postup:
Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame. Do hrnca pridáme masť a nakrájanú cibuľu.
Potom pridáme na drobno nasekaný cesnak a na miernom ohni necháme restovať.
Na tvrdú podložku naukladáme na plátky nakrájané bravčové karé.
Prekryjeme fóliou a zľahka vyklepeme.
Keď je cibuľa do zlatista osmažená, vložíme mäsové plátky.
Mäso v hrnci osolíme, posypeme čiernym korením a necháme restovať.
Medzitým prekrojíme šampiňóny na polovicu a nakrájame na plátky.
Do hrnca pridáme šampiňóny, rascu a premiešame.
Keď sa nám vyparí tekutina, znížime oheň.
Pridáme múku, mletú papriku a všetko spolu premiešame.
Potom do hrnca nalejeme toľko vody, aby sme mali mäso pod hladinou.
Mäso varíme do zmäknutia. Pripravíme tarhoňu: do hrnca pridáme masť.
Keď sa masť rozpustí, pridáme do hrnca tarhoňu.
Na miernom plameni smažíme približne 3-4 minúty.
Tarhoňu osolíme a prilejeme vodu (1,5 násobok objemu tarhone, v našom prípade 750 ml).
Keď voda zovrie, zamiešame, prekryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme 5 minút.
Po uplynutí doby vypneme oheň a necháme cca 20-30 minút odležať.
Mäso s tarhoňou ozdobíme petržlenovou vňaťou a kolieskami uhorky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: