Bravčové karé so šampiňónmi a tarhoňou: Tento recept u nás kraľuje už 25 rokov!

Fantastický tip na obed alebo večeru, na ktorej si pochutí celá rodina.

Pripravte si doma jemné bravčové karé v omáčke so šampiňónmi a lahodnou tarhoňou.

 

 

Fantastický tip na obed alebo večeru, na ktorej si pochutí celá rodina.

Nenáročný recept na obľúbenú bravčovú pochúťku z youtube kanála Viktor Nagy.

Potrebujeme:

Na mäso:

1 cibuľu

2 PL bravčovej masti

4 strúčiky cesnaku

600 g bravčového karé

soľ

mleté čierne korenie

250 g hnedých šampiňónov

1 ČL mletej rasce

1 PL hladkej múky

1 ČL mletej sladkej papriky

Na tarhoňu:

1,5 PL bravčovej masti

300 g tarhone

Na oblohu:

petržlenovú vňať

4 kyslé uhorky

Postup:

Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame. Do hrnca pridáme masť a nakrájanú cibuľu.

Potom pridáme na drobno nasekaný cesnak a na miernom ohni necháme restovať.

 

 

Na tvrdú podložku naukladáme na plátky nakrájané bravčové karé.

Prekryjeme fóliou a zľahka vyklepeme.

Keď je cibuľa do zlatista osmažená, vložíme mäsové plátky.

Mäso v hrnci osolíme, posypeme čiernym korením a necháme restovať.

Medzitým prekrojíme šampiňóny na polovicu a nakrájame na plátky.

Do hrnca pridáme šampiňóny, rascu a premiešame.

 

 

Keď sa nám vyparí tekutina, znížime oheň.

Pridáme múku, mletú papriku a všetko spolu premiešame.

Potom do hrnca nalejeme toľko vody, aby sme mali mäso pod hladinou.

Mäso varíme do zmäknutia. Pripravíme tarhoňu: do hrnca pridáme masť.

Keď sa masť rozpustí, pridáme do hrnca tarhoňu.

 

 

Na miernom plameni smažíme približne 3-4 minúty.

Tarhoňu osolíme a prilejeme vodu (1,5 násobok objemu tarhone, v našom prípade 750 ml).

Keď voda zovrie, zamiešame, prekryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme 5 minút.

Po uplynutí doby vypneme oheň a necháme cca 20-30 minút odležať.

Mäso s tarhoňou ozdobíme petržlenovou vňaťou a kolieskami uhorky.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes