Príprava týchto placiek je veľmi jednoduchá a rýchla.
Chutia skvele a potrebujete len pár základných surovín, takže ich určite vyskúšajte.
Namiesto zemiakov zvoľte kapustu
Táto voľba á hneď niekoľko výhod, o ktorých by ste mali vedieť. Ak sa rozhodnete namiesto klasických zemiakových placiek použiť na základ kapustu, urobíte dobre. Prinášame vám niekoľko výhod použitia kapusty:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchšie na prípravu:
Kapustu stačí len nastrúhať na hrubom strúhadle alebo nakrájať a hneď s ňou môžete pracovať. V prípade mladej kapusty je tento proces ešte jednoduchší.
Zdravé:
Kapusta je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu.
Nízkokalorické:
Kapustové placky sú menej kalorické ako zemiakové, pretože kapusta obsahuje menej sacharidov ako zemiaky.
Všestranné:
Kapustové placky sa dajú podávať s rôznymi omáčkami a prílohami, napríklad so smotanou, jogurtom, bryndzou, údeným mäsom, opečenou cibuľkou a podobne.
Na kapustovú pochúťku potrebujeme:
250 g bielej kapusty
100 g hladkej múky
70 g tvrdého syra
3 vajcia
1 cibuľu
soľ podľa chuti
olej na vysmážanie
Postup:
Cibuľu a kapustu nakrájajte nadrobno a vložte ich do hlbokej misy.
Pridajte vajcia, syr nastrúhaný na hrubom strúhadle, preosiatu múku a soľ.
Všetko dobre premiešajte vidličkou.
Na panvicu s rozhorúčeným olejom rovnomerne navrstvite kapustovú hmotu do tvaru placky.
Panvicu prikryte pokrievkou.
Opekajte 15 – 20 minút pri nízkej teplote.
Potom placku otočte pomocou taniera na druhú stranu.
Znovu prikryte pokrievkou a opekajte ďalších 10 minút pri nízkej teplote.
Preložte placku na tanier, nakrájajte a vychutnávajte.
Prajeme dobrú chuť!