Najjemnejšia a NAJRÝCHLEJŠIA piškótová roláda s ovocím a šľahačkou: Chutí nám najviac zo všetkých!

Lahôdka, ktorú si všetci členovia rodiny zamilujú!
[mashshare]

Pripravte si doma extra rýchlu a hlavne mimoriadne jednoduchú nadýchanú ovocnú roládu.

 

 

Ja ju pripravujem kedykoľvek, špeciálne v prípadoch, keď ma tlačí čas.

Nenáročný a rýchly recept na jemné domácu roládu z youtube kanála Razijas Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aké je tajomstvo nadýchanej piškótovej rolády?

Tkvie v jednej prísade, ktorá cesto krásne zjemní, dodá mu vláčnosť a nadýchanú textúru.

Reč nie je o ničom inom, ako o kukuričnom škrobe. Kukuričný škrob absorbuje vlhkosť a zabraňuje tvorbe lepku, čím zabraňuje lepeniu cesta a umožňuje ľahšie šľahanie objemnejšej a nadýchanejšej hmoty.

Škrob tiež absorbuje prebytočnú vlhkosť v ceste, čím zabraňuje jeho vysušeniu a predlžuje jeho trvanlivosť. Navyše, škrob má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá neovplyvňuje chuť piškóty.

Na roládu potrebujeme:

 

 

5 vajec

5 PL kryštálového cukru

60 ml rastlinného oleja (4 PL)

4 PL hladkej múky

1 PL kukuričného škrobu (ak sa rozhodnete škrob z cesta vynechať, pridajte do 5 PL hladkej múky)

1/2 balenia prášku do pečiva (6 g)

Náplň:

1 malú misku mrazeného lesného ovocia

2 PL kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

Na ozdobenie:

1 balenie smotany na šľahanie (180 ml)

1 PL práškového cukru

čokoládu

Postup:

Do nádoby z mixéra rozbijeme vajcia.

Pridáme dve lyžice cukru a začneme šľahať. Ostatný cukor pridávame počas šľahania.

 

 

Počas šľahania pridáme olej.

Potom do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Všetko zľahka premiešame metličkou.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne rozotrieme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 170°C.

 

 

Kým sa piškóta pečie, pripravíme si náplň:

Do hrnca na sporáku pridáme lesné ovocie.

Pridáme cukor, škrob a premiešame.

Necháme mierne zovrieť a odstavíme z ohňa.

Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.

Z cesta odlepíme papier a nanesieme naň ovocnú zmes. Potom cesto zrolujeme.

 

 

Na potretie:

Do nádoby nalejeme smotanu. Pridáme práškový cukor.

Mixérom vyšľaháme krém. Roládu potrieme šľahačkou.

Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes