Pripravte si doma extra rýchlu a hlavne mimoriadne jednoduchú nadýchanú ovocnú roládu.
Ja ju pripravujem kedykoľvek, špeciálne v prípadoch, keď ma tlačí čas.
Nenáročný a rýchly recept na jemné domácu roládu z youtube kanála Razijas Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Aké je tajomstvo nadýchanej piškótovej rolády?
Tkvie v jednej prísade, ktorá cesto krásne zjemní, dodá mu vláčnosť a nadýchanú textúru.
Reč nie je o ničom inom, ako o kukuričnom škrobe. Kukuričný škrob absorbuje vlhkosť a zabraňuje tvorbe lepku, čím zabraňuje lepeniu cesta a umožňuje ľahšie šľahanie objemnejšej a nadýchanejšej hmoty.
Škrob tiež absorbuje prebytočnú vlhkosť v ceste, čím zabraňuje jeho vysušeniu a predlžuje jeho trvanlivosť. Navyše, škrob má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá neovplyvňuje chuť piškóty.
Na roládu potrebujeme:
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
60 ml rastlinného oleja (4 PL)
4 PL hladkej múky
1 PL kukuričného škrobu (ak sa rozhodnete škrob z cesta vynechať, pridajte do 5 PL hladkej múky)
1/2 balenia prášku do pečiva (6 g)
Náplň:
1 malú misku mrazeného lesného ovocia
2 PL kryštálového cukru
1 PL kukuričného škrobu
Na ozdobenie:
1 balenie smotany na šľahanie (180 ml)
1 PL práškového cukru
čokoládu
Postup:
Do nádoby z mixéra rozbijeme vajcia.
Pridáme dve lyžice cukru a začneme šľahať. Ostatný cukor pridávame počas šľahania.
Počas šľahania pridáme olej.
Potom do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Všetko zľahka premiešame metličkou.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 170°C.
Kým sa piškóta pečie, pripravíme si náplň:
Do hrnca na sporáku pridáme lesné ovocie.
Pridáme cukor, škrob a premiešame.
Necháme mierne zovrieť a odstavíme z ohňa.
Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
Z cesta odlepíme papier a nanesieme naň ovocnú zmes. Potom cesto zrolujeme.
Na potretie:
Do nádoby nalejeme smotanu. Pridáme práškový cukor.
Mixérom vyšľaháme krém. Roládu potrieme šľahačkou.
Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: