Cestovinový šalát s majonézou je nenáročný na prípravu a v prípade, že čakáte veľa hostí ho dokážete za pár minút pripraviť plnú misu.
Ideálne sa hodí ako príloha, ale môžete ho servírovať samostatne, napríklad ako ľahšiu večeru.
Exkluzívny recept na lahodný cestovinový šalát z youtube kanála Ženy v meste.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g cestovín ľubovoľného tvaru
200 g šunky
200 g eidamu
1 červenú papriku
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
250 g sterilizovanej kukurice a hrášku
6 nakladaných uhoriek
200 g majonézy
400 g bieleho jogurtu (prípade kyslej smotany)
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a osolíme.
Obľúbený druh cestovín uvaríme podľa návodu uvedeného na obale.
Kým sa varia cestoviny, nakrájame šunku na kocky.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.
Papriku a uhorky nakrájame na malé kocky.
Petržlenovú vňať nadrobno nasekáme.
Do samostatnej nádoby pridáme majonézu a jogurt.
Nalejeme trochu uhorkovej šťavy.
Do omáčky pretlačíme cesnak.
Ochutíme soľou a čiernym korením.
Dôkladne premiešame.
Do väčšej misky pridáme uvarené cestoviny.
Pridáme nakladaný hrášok a kukuricu.
Ďalej pridáme nakrájanú šunku a papriku a všetko spolu zmiešame.
Nalejeme majonézovú omáčku a zamiešame.
Potom pridáme časť nastrúhaného syra a premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájané uhorky a časť nasekanej petržlenovej vňate.
Zamiešame a vložíme do chladničky.
Servírujeme so zvyškom syra a petržlenovej vňate.
Vyskúšajte aj ľahký dressing do cestovinového šalátu
Hľadáte recept na ľahký a chutný dressing, ktorý by ste pridali do vášho cestovinového šalátu? Skúste tento recept! Je rýchly, jednoduchý a plný chuti.
Ingrediencie:
¼ šálky olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica dijonskej horčice
1 strúčik cesnaku, nasekaný
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné:
1/4 šálky nasekaných byliniek, ako je petržlenová vňať, bazalka alebo oregano
Postup:
V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu a cesnak.
Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Vmiešajte nasekané bylinky, ak ich používate. Dressing prelejte cez uvarené cestoviny a zeleninu a premiešajte.
Tipy:
Pre pikantnejší dressing pridajte štipku kajenského korenia alebo čili vločky.
Ak chcete dressing krémovejší, pridajte lyžicu majonézy alebo kyslej smotany.
Dressing môžete pripraviť vopred a skladovať ho v chladničke až 3 dni.
Tento dressing sa hodí k rôznym druhom cestovinových šalátov. Vyskúšajte ho s kuracím mäsom, zeleninou, syrom alebo morskými plodmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: