Tento výborný domáci recept som našla v skupine Recepty a rady do kuchyne.
Autorkou je pani Milka Ragánová a jej recept sme už stihli zamilovať.
Robíme ho v rúre aj vonku na grile, živánska je skutočne vynikajúca a rýchlo pripravená.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Perfektný tip na fantastický rodinný obed.
Potrebujeme:
1 kg bravčové pliecko
2 nožičky klobásy
4 cibule
1 lečo, červená paprika
olej
soľ
korenie
vegeta
čili
paprika
2 kg zemiakov
3 mrkvy
1 petržlen
2 papriky
3 paradajky
masť
Postup:
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska.
Cibuľu nakrájame na mesiačky.
Mäso nakrájame na kocky, mrkvu a petržlen na malé kocky.
Klobásu na kolieska, papriku na prúžky a rajčiny na mesiačiky.
Všetko zmiešame.
Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, červenú papriku, olej, lečo, kečup a trochu pretlaku.
Podľa chuti, ak nemáme malé deti, pridáme aj čili papričky.
Zmes poriadne premiešame a necháme odležať asi 30 minút, aby sa koreniny prepojili.
Rozdelíme na niekoľko častí podľa osôb.
Pripravíme si hrubší alobal, alebo ak máme hrubšie alobalové misky, tak to je ešte lepšie, ja som nemala.
Alobal namastíme masťou, dáme doň jeden diel živánskej a dobre zabalíme, aby bol spoj na vrchu.
Pečieme pri 200°asi 60 – 70 minút.
Treba otvoriť a pozrieť, poprípade ešte dopiecť… nie každá rúra pečie rovnako…
Autor: Milka Ragánová