Ponúkame vám unikátny recept na legendárne ruské vajce, aké by ste dnes v obchode už hľadali márne.
Fantastická kalorická pochúťka, ktorá vám pohladí chuťové bunky i dušu.
Obľúbený recept na legendárne ruské vajce z youtube kanála Starej Fotr.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na vlašský šalát špeciál:
200 g šunkovej salámy
100 g zemiakov
40 g hrášku
30 g zeleru
30 g mrkvy
170 g majonézy
100 g nakladaných uhoriek
15 g horčice
1 ČL octu
1 ČL soli
2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL worcesterovej omáčky
vajce natvrdo
polosuchý salám na ozdobu
nakladanú červenú kapiu
petržlenovú vňať
Na majonézovú omáčku:
2 ČL uhorkového nálevu
3 PL majonézy
štipku soli
kryštálový cukor
Postup:
Na začiatku nakrájame šunkový salám na plátky. Vložíme do misky.
Uvarený a ošúpaný zemiak nakrájame na malé kocky.
Uvarený zeler nakrájame na malé kúsky. Do misky so šunkou a zeleninou pridáme hrášok.
Uvarenú mrkvu nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky.
Pridáme najemno nasekané uhorky a potom do zmesi pridáme majonézu.
Ďalej pridáme horčicu.
Zmes osolíme, pridáme cukor, čierne korenie a ocot.
Všetko spolu dôkladne premiešame. Šalát vložíme minimálne na 2-3 hodiny do chladničky.
Do misky s majonézou pridáme nálev z uhoriek.
Pridáme soľ, cukor a rozmiešame. Do samostatnej misky pridáme vlašský šalát.
Ozdobíme šunkou, salámou a kapiou, ďalej pridáme konzervovaný hrášok.
Na vrch pridáme polovicu uvareného vajca na tvrdo. Polejeme našou majonézovou omáčkou.
Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: