Legendárny recept na RUSKÉ VAJCE, ktoré dnes v obchodoch nekúpite: Originály podľa ČSN!

Poctivé ruské vajce podľa ČSN 1976. Takéto už v obchode nekúpite!

Ponúkame vám unikátny recept na legendárne ruské vajce, aké by ste dnes v obchode už hľadali márne.

Fantastická kalorická pochúťka, ktorá vám pohladí chuťové bunky i dušu.

 

 

Obľúbený recept na legendárne ruské vajce z youtube kanála Starej Fotr.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na vlašský šalát špeciál:

200 g šunkovej salámy

100 g zemiakov

40 g hrášku

30 g zeleru

30 g mrkvy

 

 

 

170 g majonézy

100 g nakladaných uhoriek

15 g horčice

1 ČL octu

1 ČL soli

2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL worcesterovej omáčky

vajce natvrdo

polosuchý salám na ozdobu

nakladanú červenú kapiu

petržlenovú vňať

Na majonézovú omáčku:

 

 

2 ČL uhorkového nálevu

3 PL majonézy

štipku soli

kryštálový cukor

Postup:

Na začiatku nakrájame šunkový salám na plátky. Vložíme do misky.

 

 

Uvarený a ošúpaný zemiak nakrájame na malé kocky.

Uvarený zeler nakrájame na malé kúsky. Do misky so šunkou a zeleninou pridáme hrášok.

Uvarenú mrkvu nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky.

Pridáme najemno nasekané uhorky a potom do zmesi pridáme majonézu.

Ďalej pridáme horčicu.

 

 

Zmes osolíme, pridáme cukor, čierne korenie a ocot.

Všetko spolu dôkladne premiešame. Šalát vložíme minimálne na 2-3 hodiny do chladničky.

Do misky s majonézou pridáme nálev z uhoriek.

Pridáme soľ, cukor a rozmiešame. Do samostatnej misky pridáme vlašský šalát.

Ozdobíme šunkou, salámou a kapiou, ďalej pridáme konzervovaný hrášok.

 

 

Na vrch pridáme polovicu uvareného vajca na tvrdo. Polejeme našou majonézovou omáčkou.

Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes