Naozaj najlepšie nátierky, ktoré sú paradoxne úplne jednoduché, ale zato chutia kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.
S týmto sa zje každé pečivo. A je to perfektný tip aj na rýchle a veľmi chutné pohostenie pre návštevy.
Horčicová pomazánka so syrom a šunkou
Potrebujeme:
2 natvrdo uvarené vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g šunky
1 malá cibuľa
1 lyžička horčice
1 nadrobno nasekaná kyslá uhorka
3-4 tavené syry
2-3 lyžice majonézy
Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať
Postup:
Všetky prísady nakrájame nadrobno, zamiešame so syrom, majonézou, horčiciu a dáme vychladiť.
Cesnaková pomazánka
Potrebujeme:
200 g tvarohu
4 strúčiky cesnaku
2 PL masla
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Tvaroh vymiešame s maslom. Pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie a dôkladne premiešame.
Tuniaková pomazánka
Potrebujeme:
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
1/2 cibule
1 PL majonézy
1 PL citrónovej šťavy
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Tuniaka rozdrobíme vidličkou. Cibuľu nasekáme najemno a pridáme k tuniakovi.
Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a premiešame.
Vajíčková pomazánka
Potrebujeme:
3 vajcia
1 PL majonézy
1 PL horčice
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Žĺtky oddelíme od bielkov a rozdrvíme vidličkou.
Pridáme majonézu, horčicu, soľ a korenie a premiešame. Bielky môžeme nasekať najemno a pridať do pomazánky pre štruktúru.
Avokádová pomazánka
Potrebujeme:
1 zrelé avokádo
1/2 citróna
1 PL olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Avokádo rozpučíme vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, olivový olej, soľ a korenie a premiešame.
Mrkvová pomazánka
Potrebujeme:
2 mrkvy
1 jablko
1 PL jogurtu
1 PL medu
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Mrkvu a jablko nastrúhame najemno. Pridáme jogurt, med, soľ a korenie a premiešame.
Tipy:
Do pomazánok môžete pridať rôzne bylinky a korenie podľa chuti.
Pomazánky môžete ozdobiť čerstvou pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo kaparami.
Pomazánky môžete podávať na chlebe, pečive, krekrach alebo zelenine.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)