HOSPODSKÝ GULÁŠ: Jediný pravý a originálny recept!

Recept na bravčový guláš. Najlepšia príprava mäsa!

Predstavujeme vám recept na exkluzívny guláš z bravčového pliecka, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať až za ušami.

Neskutočná lahôdka, po ktorej budete bažiť takmer každý deň v týždni.

 

 

Výnimočný recept na hustý bravčový guláš z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

750 g bravčového pleca

450 g cibule

3 PL rastlinného oleja

2 ČL sladkej mletej papriky

1/2 ČL drvenej rasce

mleté čierne korenie

silný bravčový bujón

2 ČL paradajkového pretlaku

 

 

1/2 krajca tvrdého chleba

3 strúčiky cesnaku

1 ČL majoránky

trochu svetlého piva

soľ podľa chuti

Postup:

Bravčové plece nakrájame na kocky cca 2 x 2 cm.

Cibuľu ošúpeme. Nakrájame na kocky.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu.

Smažíme do veľmi tmavej farby.

Do tmavej cibule pridáme mäso, premiešame a osmažíme.

Pridáme mletú sladkú papriku. Nasypeme rascu.

 

 

Dochutíme čiernym korením. Ďalej pridáme paradajkový pretlak a bujón.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Po dvoch minútach zalejeme vodou, aby bolo mäso trochu potopené a zamiešame.

Prekryjeme pokrievkou a mäso varíme do mäkka.

V prípade potreby počas varenia dolievame vodou.

 

 

Medzitým najemno nastrúhame tvrdý chlieb.

Chlieb pridáme do gulášu, keď už je mäso mäkké a premiešame.

Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku, zamiešame a varíme 5 minút.

Nakoniec pridáme trochu piva. Podľa chuti dosolíme a zamiešame.

Prekryjeme a necháme ešte dve minúty povariť.

 

 

Hotový guláš servírujeme s knedľou a plátkami cibule.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes