Predstavujeme vám recept na exkluzívny guláš z bravčového pliecka, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať až za ušami.
Neskutočná lahôdka, po ktorej budete bažiť takmer každý deň v týždni.
Výnimočný recept na hustý bravčový guláš z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
750 g bravčového pleca
450 g cibule
3 PL rastlinného oleja
2 ČL sladkej mletej papriky
1/2 ČL drvenej rasce
mleté čierne korenie
silný bravčový bujón
2 ČL paradajkového pretlaku
1/2 krajca tvrdého chleba
3 strúčiky cesnaku
1 ČL majoránky
trochu svetlého piva
soľ podľa chuti
Postup:
Bravčové plece nakrájame na kocky cca 2 x 2 cm.
Cibuľu ošúpeme. Nakrájame na kocky.
Do hrnca na sporáku nalejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu.
Smažíme do veľmi tmavej farby.
Do tmavej cibule pridáme mäso, premiešame a osmažíme.
Pridáme mletú sladkú papriku. Nasypeme rascu.
Dochutíme čiernym korením. Ďalej pridáme paradajkový pretlak a bujón.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Po dvoch minútach zalejeme vodou, aby bolo mäso trochu potopené a zamiešame.
Prekryjeme pokrievkou a mäso varíme do mäkka.
V prípade potreby počas varenia dolievame vodou.
Medzitým najemno nastrúhame tvrdý chlieb.
Chlieb pridáme do gulášu, keď už je mäso mäkké a premiešame.
Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku, zamiešame a varíme 5 minút.
Nakoniec pridáme trochu piva. Podľa chuti dosolíme a zamiešame.
Prekryjeme a necháme ešte dve minúty povariť.
Hotový guláš servírujeme s knedľou a plátkami cibule.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: