V prípade, že nebudete vedieť, čo uvariť, pripravte si doma túto chutnú „rýchlovku“.
Jemné a šťavnaté bravčové plátky s lahodnou omáčkou s hráškom, ktorým sa nedá odolať.
Fantastický recept na jemné bravčové rezne na šťave z youtube kanála Varíme a pečieme.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 plátkov bravčového karé
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 balenie konzervovaného hrášku bez nálevu
hladkú múku
soľ
mletú sladkú papriku
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
Postup:
Plátky mäsa naukladáme na tvrdú podložku.
Z oboch strán vyklepeme.
Potom karé z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.
Nakoniec mäso posypeme grilovacím korením.
Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame.
Cesnak roztlačíme nožom a na jemno nakrájame.
Na veľkej panvici zohrejeme olej.
Vložíme mäso a osmažíme z oboch strán.
Osmažené mäso preložíme na tanier.
V hrnci zohrejeme olej.
Do rozpáleného oleja pridáme cibuľu.
Osmažíme ju do priehľadna.
Pridáme cesnak, premiešame a minútu restujeme.
Nasypeme mletú papriku a zamiešame.
Nalejeme pohár vody a vložíme mäsové plátky.
Hrniec prikryjeme.
Na miernom ohni necháme dusiť cca 30 minút.
Po uplynutí doby pridáme hrášok a premiešame.
Potom prikryjeme a dusíme ďalších 30 minút, kým nebude mäso mäkké.
Po pol hodine vyberieme mäso z hrnca.
V pohári zmiešame trochu múky s vodou a počas miešania nalejeme do hrnca.
Do omáčky vrátime naspäť mäso.
Necháme variť ešte 10 minút.
Bravčové rezne na šťave s hráškom sa dajú servírovať s rôznymi prílohami, v závislosti od vašich preferencií. Tu je niekoľko tipov:
Ryža:
Ryža je klasická príloha k mäsovým jedlám a dobre sa hodí k šťave z rezňov. Môžete použiť bielu alebo hnedú ryžu a dochutiť ju soľou, korením a bylinkami, ako je petržlenová vňať alebo koriander.
Zemiaky:
Zemiaky sú ďalšou obľúbenou prílohou k mäsovým jedlám. Môžu sa variť, piecť, smažiť alebo grilovať. Pre extra chuť ich môžete dochutiť maslom, cesnakom a bylinkami.
Knedle:
Knedlíky sú skvelou prílohou pre tých, ktorí hľadajú niečo hutné a sýte. Dajú sa pripraviť z rôznych druhov múky, ako je zemiaková, pšeničná alebo pohánková.
Cestoviny:
Cestoviny sú všestranná príloha, ktorá sa dá kombinovať s rôznymi omáčkami a ingredienciami. Pre jednoduchú prílohu k rezňom môžete uvariť cestoviny a dochutiť ich soľou, korením a olivovým olejom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: