Na obed varím prírodné bravčové plátky na hrášku: Kto to má rád?

Vynikajúci tip na rýchly a veľmi chutný obed.
[mashshare]

V prípade, že nebudete vedieť, čo uvariť, pripravte si doma túto chutnú „rýchlovku“.

 

 

Jemné a šťavnaté bravčové plátky s lahodnou omáčkou s hráškom, ktorým sa nedá odolať.

Fantastický recept na jemné bravčové rezne na šťave z youtube kanála Varíme a pečieme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 plátkov bravčového karé

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 balenie konzervovaného hrášku bez nálevu

hladkú múku

soľ

mletú sladkú papriku

grilovacie korenie

mleté čierne korenie

Postup:

Plátky mäsa naukladáme na tvrdú podložku.

 

 

Z oboch strán vyklepeme.

Potom karé z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.

 

Nakoniec mäso posypeme grilovacím korením.

Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame.

Cesnak roztlačíme nožom a na jemno nakrájame.

Na veľkej panvici zohrejeme olej.

Vložíme mäso a osmažíme z oboch strán.

Osmažené mäso preložíme na tanier.

 

 

V hrnci zohrejeme olej.

Do rozpáleného oleja pridáme cibuľu.

Osmažíme ju do priehľadna.

Pridáme cesnak, premiešame a minútu restujeme.

Nasypeme mletú papriku a zamiešame.

Nalejeme pohár vody a vložíme mäsové plátky.

 

 

Hrniec prikryjeme.

Na miernom ohni necháme dusiť cca 30 minút.

Po uplynutí doby pridáme hrášok a premiešame.

 

 

Potom prikryjeme a dusíme ďalších 30 minút, kým nebude mäso mäkké.

Po pol hodine vyberieme mäso z hrnca.

V pohári zmiešame trochu múky s vodou a počas miešania nalejeme do hrnca.

Do omáčky vrátime naspäť mäso.

Necháme variť ešte 10 minút.

Bravčové rezne na šťave s hráškom sa dajú servírovať s rôznymi prílohami, v závislosti od vašich preferencií. Tu je niekoľko tipov:

Ryža:

 

 

Ryža je klasická príloha k mäsovým jedlám a dobre sa hodí k šťave z rezňov. Môžete použiť bielu alebo hnedú ryžu a dochutiť ju soľou, korením a bylinkami, ako je petržlenová vňať alebo koriander.

Zemiaky:

Zemiaky sú ďalšou obľúbenou prílohou k mäsovým jedlám. Môžu sa variť, piecť, smažiť alebo grilovať. Pre extra chuť ich môžete dochutiť maslom, cesnakom a bylinkami.

Knedle:

Knedlíky sú skvelou prílohou pre tých, ktorí hľadajú niečo hutné a sýte. Dajú sa pripraviť z rôznych druhov múky, ako je zemiaková, pšeničná alebo pohánková.

Cestoviny:

Cestoviny sú všestranná príloha, ktorá sa dá kombinovať s rôznymi omáčkami a ingredienciami. Pre jednoduchú prílohu k rezňom môžete uvariť cestoviny a dochutiť ich soľou, korením a olivovým olejom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes