Rýchle jedlo s chuťou ďalekého Orientu, ktoré určite ocení každý, kto rád skúša nové, nezvyčajné pokrmy. Vyskúšajte aj vy jedinečné spojenie ananásu, sójovej omáčky, jablčného octu a hnedého cukru v tomto delikátnom recepte.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
10 lyžíc sójovej omáčky
10 lyžíc jablčného octu
5 lyžičiek hnedého cukru
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 kápiu
1 šálku ananásu z konzervy
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme sójovou omáčkou. Pridáme cukor, ocot, paradajkový pretlak a dôkladne premiešame.
Kápiu nakrájame na tenké prúžky a spolu s kúskami ananásu pridáme ku kuracej zmesi. Zamiešame a necháme marinovať cca 30 – 60 minút.
Pripravíme si panvicu na ktorej kuracie kúsky osmažíme spolu s omáčkou po dobu 10-15 minút.
Podávame s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk