Kto by nepoznal bravčové na rasci zo starých jedální a reštaurácií.
My sme tento recept vyskúšali pripraviť presne podľa receptúry starej kuchárskej knihy (Normy teplých jedál).
Jednoznačne vám ho odporúčame vyskúšať nielen kvôli nostalgickým spomienkam, ale aj vynikajúcej chuti.
Klasický recept na jemné bravčové pliecko na šťave z youtube kanála RBB Recipes.
Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
120 g masti
200 g cibule
3 g rasce
30 g soli
100 g hladkej múky (odporúčame 80 g)
1,2 kg vody
Na šalát:
rajčinu
cibuľu
mleté čierne korenie
soľ
ocot
olivový olej
práškový cukor
Postup:
Ošúpeme cibuľu. Prekrojíme na polovicu a nakrájame.
Bravčové pliecko nakrájame na kocky.
V hlbokej panvici roztopíme masť.
Pridáme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme rascu a zamiešame.
Keď je cibuľa jemne osmažená, pridáme pliecko.
Osolíme a dobre premiešame. Osmažené mäso podlejeme vriacou vodou.
Panvicu prekryjeme a mäso dusíme do mäkka.
Potom mäso vyberieme z panvice.
Do vydusenej šťavy z mäsa pridáme múku.
Miešame, kým zmes nezhustne. Nalejeme vlažnú vodu.
Metličkou dôkladne premiešame a omáčku prevaríme.
Omáčku precedíme cez sitko do hrnca s mäsom. Dobre zamiešame.
Rajčinu prekrojíme, odstránime tvrdú časť a nakrájame na kocky.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Zeleninu vložíme do hlbokej misky. Pridáme mleté čierne korenie.
Šalát osolíme. Nalejeme trochu octu a olivového oleja.
Nakoniec pridáme práškový cukor a všetko spolu dôkladne premiešame.
Bravčové pliecko na šťave servírujeme s ryžou a zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: