Ak si dusenú kapustu spájate len ako voliteľný doplnok k bravčovým rezňom, vďaka tomuto recept zmeníte názor.
Mladá kapusta sa v tejto verzii hodí okrem iného do strapačiek.
Recept je veľmi jednoduchý, no okrem kôpru zahŕňa aj ďalšie dva detaily, ktoré určujú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Brilantný recept na fantastickú dusenú kapustu z portálu przyslijprzepis.
Sezóna mladej kapusty je tu
V obchodoch sa konečne začala objavovať aj mladá kapusta.
Keď si ju chcete vychutnať v šalátoch, pripravte ho teplý.
Mladá dusená kapusta bude chutná nielen s bravčovými rezňami, ale aj s inými jedlami.
Môžeme ju použiť nielen ako prílohu, ale aj ako ľahký kompletný druhý chod.
Okrem strapačiek sa hodí k smaženým vajciam, zemiakom, ale aj k bravčovým rezňom a rezňom z mletého bravčového mäsa.
Hodí sa aj k vysmážanej hlive v chrumkavom cestíčku.
Bude zaujímavým kontrastom k mäkkej, takmer krémovej kapuste.
Ako pripraviť dusenú mladú kapustu?
Táto pochúťka sa pripravuje veľmi jednoduchým spôsobom.
Jarná dusená kapusta nepotrebuje príliš veľa dochucovania.
Čo sa týka korenia, môžeme zostať pri soli, ale dobre poslúži aj biele korenie, citrónová kôra a tymian.
Dva ďalšie premyslené doplnky jedlu dodajú hlbšiu chuť a zamatovú textúru.
Prvým je sladká cibuľa, prirodzene sladšia a jemnejšia ako žltá cibuľa.
Okrem toho tento jednoduchý recept obsahuje aj 1 veľkú polievkovú lyžicu masla, ktoré v spojení so šťavou z kapusty počas dusenia vytvorí hodvábnu omáčku.
Ak chcete, môžete počas dusenia pridať 2-3 PL passaty alebo 1 PL paradajkového pretlaku pre farbu a chuť.
Na dusenú mladú kapustu na masle so sladkou cibuľou potrebujeme:
Hlávku mladej kapusty (cca 700 g)
1 veľkú sladkú cibuľu
1/2 ČL soli
1 vrchovatú PL masla
nasekaný kôpor (podľa chuti)
Postup:
Kapustu ošúpeme od vonkajších, škaredých listov.
Prekrojíme na štvrtiny a nakrájame.
Zalejeme vriacou vodou a precedíme.
Nakrájame cibuľu.
Osmažíme ju na masle, najlepšie vo veľkej panvici alebo hrnci.
Do cibule osmaženej do priahľadna pridáme kapustu. Ochutíme soľou.
Prikryté dusíme na najmenšom ohni asi 20 minút, kým kapusta nezmäkne.
Čím jemnejšie ju nakrájame, tým rýchlejšie bude hotová.
Vypneme ohrev a pridáme kôpor.
Premiešame a servírujeme teplé s ďalšími prísadami alebo bez nich.
V prípade potreby pridáme ešte soľ.
Prajeme vám dobrú chuť!