Karfiolová polievka, ktorá chutí jednoducho neodolateľne a príprava je neuveriteľne jednoduchá.
Lahodná zeleninová polievka, ktorá vás dokonale zasýti a zároveň pohladí chuťové bunky.
Vynikajúci recept na hustú karfiolovú polievku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1/2 väčšieho alebo 1 menší karfiol
1 cibuľu
1 zemiak
2 petržleny
2 mrkvy
petržlenovú vňať
1 strúčik cesnaku
2,5 l vývaru (hovädzieho)
2 vajcia
10 g masti
muškátový oriešok
rascu
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Zemiak očistíme a nakrájame na malé kocky.
Ošúpaný petržlen a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
V hrnci roztopíme masť.
Pridáme zemiak a cibuľu a smažíme zľahka do zlatista.
Potom pridáme petržlen a mrkvu a opäť zľahka osmažíme.
Zalejeme vývarom, zamiešame a necháme zovrieť.
Karfiol nakrájame na malé kúsky a pridáme do polievky.
Pridáme lyžičku soli a čierne korenie.
Rascu jemne podrvíme a pridáme do polievky.
Hrniec prekryjeme pokrievkou a necháme variť, kým karfiol nezmäkne cca 30 minút.
Medzitým rozbijeme vajcia do malej misky.
Vidličkou prepichneme žĺtky.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Po uplynutí doby zeleninu v polievke jemne roztlačíme.
Ochutíme muškátovým orieškom. Pridáme vajcia a vidličkou premiešame.
Do polievky pridáme petržlenovú vňať a pretlačený cesnak.
Premiešame a varíme ešte 5 minút. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: