Úžasná karfiolová polievka, ktorú milujeme!

Karfiolová polievka, ktorá chutí jednoducho neodolateľne a príprava je neuveriteľne jednoduchá.

 

 

Lahodná zeleninová polievka, ktorá vás dokonale zasýti a zároveň pohladí chuťové bunky.

Vynikajúci recept na hustú karfiolovú polievku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1/2 väčšieho alebo 1 menší karfiol

1 cibuľu

1 zemiak

2 petržleny

 

2 mrkvy

petržlenovú vňať

1 strúčik cesnaku

2,5 l vývaru (hovädzieho)

2 vajcia

10 g masti

muškátový oriešok

rascu

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Zemiak očistíme a  nakrájame na malé kocky.

 

 

Ošúpaný petržlen a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

V hrnci roztopíme masť.

Pridáme zemiak a cibuľu a smažíme zľahka do zlatista.

 

 

Potom pridáme petržlen a mrkvu a opäť zľahka osmažíme.

Zalejeme vývarom, zamiešame a necháme zovrieť.

Karfiol nakrájame na malé kúsky a pridáme do polievky.

 

 

Pridáme lyžičku soli a čierne korenie.

Rascu jemne podrvíme a pridáme do polievky.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a necháme variť, kým karfiol nezmäkne cca 30 minút.

 

 

Medzitým rozbijeme vajcia do malej misky.

Vidličkou prepichneme žĺtky.

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

 

 

Po uplynutí doby zeleninu v polievke jemne roztlačíme.

Ochutíme muškátovým orieškom. Pridáme vajcia a vidličkou premiešame.

Do polievky pridáme petržlenovú vňať a pretlačený cesnak.

Premiešame a varíme ešte 5 minút. Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes