Odporúčame vám recept na obed alebo večeru, ktorá vás poteší svojou chuťou. Zemiaky stačí vydlabať, naplniť mäsom a vložiť do rúry.
Bude to jedlo, po ktorom si celá rodina oblíže prsty.
Hľadáte nápad na obed alebo večeru?
Máme pre vás recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujete zemiaky, mleté mäso a voňavé korenie.
Ak si myslíte, že toto jedlo je suché a mdlé, radi vás vyvedieme z omylu. Pred vložením do rúry polejeme tento pokrm výraznou omáčkou.
Efekt prekoná vaše najdivokejšie očakávania.
Zemiaky plnené výbornou zmesou z mletého mäsa a lahodnou omáčkou budú na obed alebo sýtu večeru ako stvorené.
Toto jedlo na vás zapôsobí nielen svojou chuťou ale aj tým, že nie je náročné na prípravu.
Ingrediencie a postup nájdete nižšie v článku.
Na zemiaky plnené mletým mäsom potrebujeme:
4 veľké zemiaky
500 g mletého mäsa
korenie na zemiaky
mleté čierne korenie
sladkú papriku
koriander
rastlinný olej
strúhanku
2 strúčiky cesnaku
2 PL paradajkovej pasty
1 ČL horčice
1 šálku vody
Postup:
Na začiatku zemiaky umyjeme, ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Stred zemiakov vydlabeme a poukladáme na plech na pečenie.
Dochutíme soľou a posypeme korením na zemiaky a sladkou paprikou.
Pokvapkáme olejom. Začneme ochucovať mleté mäso.
Pridáme čierne korenie, koriander, strúhanku a všetko premiešame.
Vydlabané zemiaky naplníme zmesou a pripravíme omáčku.
Do misky pridáme paradajkový pretlak, horčicu, prelisovaný cesnak a pohár vody.
Poriadne premiešame a omáčkou polejeme zemiaky. Zemiaky prekryjeme vlhkým papierom na pečenie.
Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme asi 30 minút.
Po uplynutí doby je večera pripravená na servírovanie.
Mäkké zemiaky a šťavnaté mäso, to je to, čo hľadáte na večeru.
Garantujeme, že toto jedlo bude chutiť celej rodine.
Prajeme vám dobrú chuť!