LÍSTKOVÉ cesto som len položila na plech a prikryla dlhými piškótami: Zabudnite na drahé zákusky, návštevy nebásnia o ničom inom!

Vynikajúci dezert z pár surovín, ktorý fantasticky chutí.
[mashshare]

Fantastický nápad na rýchly recept na jemný dezert z pár jednoduchých ingrediencií, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

 

 

Efektná, fascinujúca a neodolateľná lahôdka, ktorá odteraz nebude chýbať na vašom stole.

Jednoduchý recept na lahodný piškótový dezert z lístkového cesta z youtube kanála Dolci Veloci 89.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

dlhé piškóty

2 vajcia

60 g kryštálového cukru

citrónovú kôru

vanilkový cukor

300 ml mlieka

práškový cukor na posypanie

Postup:

Na začiatku odbalíme lístkové cesto.

 

 

Spolu aj s papierom ho vložíme do štvorcového plechu na pečenie.

Okraje cesta zahneme a odkrojíme.

Na spodok naukladáme piškóty.

Do misky rozbijeme vajcia. Nasypeme cukor.

 

 

Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

Ďalej pridáme vanilkový cukor. Metličkou vymiešame.

Do zmesi nalejeme mlieko. Dôkladne premiešame.

Potom krém nalejeme na piškóty.

 

 

Dezert vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme dezert práškovým cukrom. Môžeme servírovať.

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť dezert z lístkového cesta a dlhých piškót. Tu je niekoľko tipov:

Plnka:

 

 

Experimentujte s rôznymi druhmi krémov a pudingov. Namiesto vanilkového krému môžete skúsiť čokoládový, orechový alebo ovocný krém. Môžete tiež pridať do krému rôzne príchute, ako napríklad vanilkový extrakt, rum alebo kôru z citróna.

Pridajte do plnky čerstvé ovocie, ako sú jahody, maliny alebo broskyne. Ovocie dodá dezertu sviežu chuť a farbu. Použite orechy alebo sušené ovocie na ozdobenie dezertu.

Orechy a sušené ovocie dodajú dezertu chrumkavosť a chuť. Vyskúšajte pridať do plnky trocha likéru, ako je Amaretto alebo Baileys. Likér dodá dezertu bohatú chuť a arómu.

Lístkové cesto:

 

 

Pred pečením potrite lístkové cesto roztopeným maslom alebo vajíčkom. To dodá lístkovému cestu zlatú farbu a chrumkavosť. Lístkové cesto môžete nakrájať na rôzne tvary, napríklad na štvorce, trojuholníky alebo kruhy.

Môžete tiež použiť lístkové cesto s rôznymi príchuťami, napríklad čokoládové alebo mandľové lístkové cesto.

Servírovanie:

Dezert môžete podávať so šľahačkou, zmrzlinou alebo jogurtom. Dezert môžete ozdobiť čerstvým ovocím, orechami alebo sušeným ovocím.

Dezert môžete posypať kakaovým práškom alebo práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes