Ak máte doma kuracie prsia a pár jednoduchých základných surovín, pripravte si na obed alebo večeru tento chutný pokrm.
Neodolateľná chuť, ktorú si všetci okamžite zamilujú.
Inšpiratívne recepty na lahodné placky z youtube kanála Alle Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na recept č. 1 potrebujeme:
2 kuracie prsia (700 g)
1 vajce
1 strúčik cesnaku
4 jarné cibuľky
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie
1 PL kyslej smotany
2 PL kukuričného škrobu
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky, vložíme do misky a pridáme vajce.
Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak a na kolieska nakrájanú cibuľku.
Petržlenovú vňať nasekáme a pridáme do misky. Osolíme a posypeme čiernym korením.
Nakoniec pridáme smotanu a škrob, dobre premiešame a necháme odstáť 10 minút.
Nachystáme si panvicu a zohrejeme na nej olej. Zo zmesi pomocou lyžice dávkujeme na panvicu jednotlivé placky.
Smažíme z oboch strán 3 minúty na strednom ohni.
Môžeme servírovať.
Recept č. 2: Vylepšené zemiakové placky
Potrebujeme:
4 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
tymian
2 PL parmezánu
3 PL hladkej múky
rastlinný olej na vysmážanie
mozzarellu
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do misy.
Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom.
Pridáme múku, parmezán a rukou premiešame.
Na panvici zahrejeme rastlinný olej. Naukladáme zemiaky, prekryjeme pokrievkou a smažíme 5-7 minút.
Po uplynutí doby posypeme vrch nastrúhaným syrom. Prikryjeme a na miernom ohni smažíme do mäkka.
Placku otočíme pomocou naolejovaného taniera a smažíme do zlatista.
Môžeme servírovať.
Na recept č. 3 potrebujeme:
2 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
parmezán
maslo
rastlinný olej
2 vajcia
petržlenovú vňať
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do misky a zalejeme studenou vodou.
Po chvíli zemiaky precedíme cez sitko a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Nastrúhané zemiaky dochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme parmezán a špachtľou premiešame.
Na panvici roztopíme maslo a nalejeme olej.
Vložíme zemiakovú zmes a vyformujeme placku. Smažíme z oboch strán do zlatista.
Nakoniec na placku pridáme vajcia, posypeme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Chvíľu osmažíme a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: