Ak máte 2 kuracie prsia, 1 vajce a kyslú smotanu skúste tento RECEPT: Zatieni aj klasické rezne, úplné nebíčko na jazyku!

Neodolateľná chuť, ktorú si všetci okamžite zamilujú.

Ak máte doma kuracie prsia a pár jednoduchých základných surovín, pripravte si na obed alebo večeru tento chutný pokrm.

 

 

Neodolateľná chuť, ktorú si všetci okamžite zamilujú.

Inšpiratívne recepty na lahodné placky z youtube kanála Alle Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na recept č. 1 potrebujeme:

2 kuracie prsia (700 g)

1 vajce

1 strúčik cesnaku

4 jarné cibuľky

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

1 PL kyslej smotany

2 PL kukuričného škrobu

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kocky, vložíme do misky a pridáme vajce.

 

 

Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak a na kolieska nakrájanú cibuľku.

Petržlenovú vňať nasekáme a pridáme do misky. Osolíme a posypeme čiernym korením.

Nakoniec pridáme smotanu a škrob, dobre premiešame a necháme odstáť 10 minút.

 

 

Nachystáme si panvicu a zohrejeme na nej olej. Zo zmesi pomocou lyžice dávkujeme na panvicu jednotlivé placky.

Smažíme z oboch strán 3 minúty na strednom ohni.

Môžeme servírovať.

Recept č. 2: Vylepšené zemiakové placky

 

 

Potrebujeme:

4 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

tymian

2 PL parmezánu

3 PL hladkej múky

rastlinný olej na vysmážanie

mozzarellu

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do misy.

Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom.

 

 

Pridáme múku, parmezán a rukou premiešame.

Na panvici zahrejeme rastlinný olej. Naukladáme zemiaky, prekryjeme pokrievkou a smažíme 5-7 minút.

Po uplynutí doby posypeme vrch nastrúhaným syrom. Prikryjeme a na miernom ohni smažíme do mäkka.

Placku otočíme pomocou naolejovaného taniera a smažíme do zlatista.

 

Môžeme servírovať.

Na recept č. 3 potrebujeme:

 

 

2 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

parmezán

maslo

rastlinný olej

2 vajcia

petržlenovú vňať

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do misky a zalejeme studenou vodou.

Po chvíli zemiaky precedíme cez sitko a vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Nastrúhané zemiaky dochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme parmezán a špachtľou premiešame.

Na panvici roztopíme maslo a nalejeme olej.

 

 

Vložíme zemiakovú zmes a vyformujeme placku. Smažíme z oboch strán do zlatista.

Nakoniec na placku pridáme vajcia, posypeme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Chvíľu osmažíme a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes