Tento jednoduchý recept mám od svokry a je skutočne ultra jednoduchý. Dokonalú pochúťku vykúzlite len z 4 prísad.
Mäsko je krásne jemné a lahodné, doslova sa rozpadá na jazyku. Ak hľadáte tip na výborné a pritom jednoduché jedlo, tento nápad sa vám určite zapáči.
Pečená krkovička je jedným z najobľúbenejších jedál v slovenskej kuchyni. Je to jednoduché, chutné a sýte jedlo, ktoré sa hodí na každú príležitosť. Krkovička je šťavnaté a krehké mäso, ktoré sa dá piecť na rôzne spôsoby.
Tento spôsob je nielen jednoduchý a rýchly, ale aj nesmierne chutný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
10 ks tenších plátkov krkovičky
10 lyžíc horčice
Slaninu alebo šunku
Veľké cibule – tak, aby ste mali dosť na každý plátok mäska (3-4 ks)
Voliteľné:
Korenie podľa chuti
Príloha:
Varené zemiaky
Pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Postup:
Mäsko si umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenšie plátky – ako na rezne.
Teraz posypeme soľou a čiernym korením.
Ak máte radi aj iné druhy korenín, neváhajte ich použiť.
Dôkladne potrite mäso z jednej strany horčicou.
Takto nechajte odstáť pár hodín v chlade.
Vďaka horčici a koreninám mäso krásne zmäkne a získa výbornú chuť.
Potom dáme na plech vyložený alobalom (alebo vymastený)
Poriadne posypeme cibuľou a obložíme slaninkou.
Pri teplote 180 stupňov pečieme pod alobalom cca 50 minút.
Podľa potreby môžeme počas pečenia podlievať vodou, prípadne pivom. :-)
Čas pečenia je samozrejme len orientačný
Potom necháme 10 minút dopiecť bez alobalu.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Takáto krkovička chutí vynikajúco napríklad so zemiakovou kašou, ale aj s obyčajným chlebíkom.
Existuje viacero dôvodov, prečo je dobré piecť krkovičku so šunkou, cibuľou a horčicou
Šunka dodáva krkovičke slanú a údenú chuť. Cibuľa dodáva krkovičke sladkastú a karamelizovanú chuť. Horčica dodáva krkovičke pikantnú a kyslú chuť.
Šunka a cibuľa uvoľňujú počas pečenia vlhkosť, ktorá zabraňuje vysušeniu krkovičky. Horčica pomáha udržať krkovičku šťavnatú. Šunka dodáva krkovičke jemnú a krémovú textúru a cibuľa chrumkavosť.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)