Ak si pripravíte rezne podľa nášho receptu, tak zaručene po iných už nesiahnete.
Naše obrátené rezne, ktorých príprava sa od tých klasických mierne líši, si vás okamžite získajú.
Fantastický recept na dokonalé rezne z youtube kanála Recepty, nápady a inšpirácie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Obrátené rezne sú skvelou alternatívou ku klasickým vyprážaným rezňom. Sú šťavnaté, plné chuti a ľahšie sa pripravujú, ako si myslíte!
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutný a originálny obed alebo večeru. Rezne sa najprv marinujú v zmesi korenia a byliniek, potom sa rýchlo opečú na panvici a nakoniec sa dusia v omáčke na miernom ohni. Omáčka je bohatá a aromatická, s chuťou cibule a cesnaku. Rezne v nej krásne zmäknú a nasiaknu všetkými chuťami.
Potrebujeme:
bravčové alebo kuracie plátky (my sme použili bravčové karé)
soľ
mleté čierne korenie
strúhanku
rastlinný olej
vajíčka
Na omáčku:
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL vegety
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL mletej papriky
1/2 PL worcestrovej omáčky
1 PL horčice
2 PL kečupu
vodu
Postup:
Na tvrdú podložku naukladáme mäsové plátky.
Z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.
Potom na tvrdú podložku nasypeme strúhanku.
Rezne obalíme v strúhanke. Z oboch strán vyklepeme tĺčikom.
Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja.
V miske rozšľaháme vajcia s trochou soli.
Vo vajíčkovej zmesi obalíme rezne. Na rozpálenom ohni ich do zlatista osmažíme.
Osmažené rezne poukladáme do zapekacej formy.
Do samostatnej misky pridáme soľ, čierne korenie, vegetu, sušený cesnak a papriku.
Ďalej pridáme worcestrovú omáčku, horčicu a kečup.
Všetko spolu dobre premiešame. Nalejeme vodu a opäť zamiešame.
Omáčku nalejeme do formy s rezňami.
Rezne vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení servírujeme rezne s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: