Výborné jedlo, ktoré pripravíte úplne jednoducho a môžete použiť doslova čokoľvek, čo nájdete doma.
Ja som prvýkrát použila len 3 prísady – mäso, syr a paradajky.
Výsledok bol skutočne výborný, no teraz som sa rozhodla ešte pre malé vylepšenie.
Pridala som aj majonézu, zemiaky a cibuľku – chuť bola ešte lepšia a navyše som nemusela pripravovať žiadnu prílohu, podávala som len s čerstvou zeleninou. :-)
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 paradajku
100 g syra
Majonézu
1 cibuľu
1 väčší zemiak
Soľ a korenie
Voliteľné:
Šunka
Slaninka
Horčica
Kukurica
alebo iné prísady podľa chuti…
Postup:
Mäso narežeme a naklepeme pod igelitom tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu, na ktorú budeme vrstviť prísady.
Ochutíme soľou, korením a preložíme do misky vymastenej trochou oleja.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
Vymačkáme z neho čo najviac šťavy a navrstvíme na mäso.
Pokračujeme paradajkou nakrájanou na plátky, nakrájanou cibuľkou a majonézou.
Nakoniec posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov (dĺžka pečenie však záleží aj od toho, aké hrubé máte mäso, takže pečte až kým nie je dostatočne prepečené).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes