Vynikajúce domáce rožky podľa jednoduchého receptu.
Sú úplne jednoduché, cesto máte zamiešané za 5 minút, je úplne jednoduché a výsledok vynikajúci.
Tieto rožky môžem piecť aj každý deň.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Existuje viacero dôvodov, prečo sa oplatí piecť rožky doma?
Zdravie:
Doma pečené rožky sú zdravšie ako tie z obchodu, pretože si môžete kontrolovať ingrediencie.
Môžete tak znížiť príjem soli, cukru a umelých prísad. Do rožkov môžete pridať zdravé ingrediencie, ako sú celozrnná múka, ovsené vločky, semienka a orechy.
Chuť:
Doma pečené rožky sú chutnejšie ako tie z obchodu, pretože sú čerstvé a voňavé.
Môžete si vyskúšať rôzne recepty a nájsť si ten, ktorý vám najviac chutí.
Cena:
Pečenie rožkov doma môže byť lacnejšie ako ich kupovanie v obchode, najmä ak používate bežné ingrediencie.
Môžete si upiecť toľko rožkov, koľko potrebujete, a nemusíte sa báť, že vám zostanú staré.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
250 ml voda
1 PL maslo alebo bravčová masť
2 ČL soľ
1 ČL cukor
21 g droždie
Postup:
V troche vlažnej vody s cukrom pomrvíme droždie. Necháme vzísť kvások.
Do preosiatej múky pridáme soľ.
Pridáme aj kvások a vodu. Vymiesime jednotné cesto.
Trvá to naozaj krátko, stačí vám 5 minút.
Necháme pod vlhkou utierkou kysnúť 30 minút.
Cesto rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime.
Necháme 5 minút odpočinúť.
Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.
Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
Zatiaľ vyhrejeme rúru na 250 st. C.
Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala.
Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby.
Po vybratí z rúry rožky pofrkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)