Recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Zvládne to pripraviť aj ten, kto doteraz neupiekol ani palacinku.
Príprava trvá krátko, pečenie síce hodinu, ale ten výsledok naozaj stojí za to.
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks vajce
1 hrnček kryštálový cukor
1 bal. vanilkový cukor
1 hrnček Granko
1/2 hrnčeka olej
1 hrnček kyslá smotana
1 hrnček hladká múka
1/2 lyžičky sóda
Ďalej:
Čokoláda
Oriešky
Na polevu:
125 ml 33% smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
Postupne pridáme olej.
Pridáme aj kyslú smotanu a ostatné suroviny.
Cesto vylejeme do vymastenej formy.
Cesto môžeme ešte doladiť nalámanou čokoládou a orechmi.
Pečieme cca 1 hodinu/160°C.
Bábovku po vychladnutí prejeme polevou.
Poleva:
Polevu pripravíme tak, že v smotane rozpustíme čokoládu a nalejeme na bábovku.
Bábovka je veľmi šťavnatá a chutná.
Ak chcete, môžete boky bábovky nasekanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)