Krakovské TVAROHOVÉ šišky: Toto je stokrát lepšie, ako klasika z kysnutého cesta – bez čakania a chuť fantastická!

[mashshare]

Tieto tvarohové šišky podľa mojej tety Jolanky z Krakova robím už roky.

 

 

Sú nesmierne mäkučké a fantasticky chutné.

Ak máte chuť na niečo naozaj chutné, určite ich skúste.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sú famózne a zvlášť deti sa ich nevedia dojesť.

 

Potrebujeme:

500 g hrudkovitý tvaroh

4 ks menšie vajcia

4 lyžice rumu

4 lyžice práškového cukru

2 lyžičky sóda bicarbona (nie kopcovité)

500 g polohrubá múka

štipka

soli

 

 

džem

práškový cukor

olej na vyprážanie

Na ozdobu:

šľahačka

strúhaná čokoláda

čerstvé ovocie

nutella

Postup:

V miske ručne zmiešame všetky suroviny a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku.

A ho necháme prikryté chvíľu odstáť.

 

 

Vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrojíme menšie kolieska / šišky.

Cesto sa niekedy trochu lepí, je treba dobre posypať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec).

Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň.

Smažíme ich z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista.

 

 

Mali by sa pekne nafúknuť.

Šišky neplníme striekačkou, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujte.

Ak chcete, môžete podávať aj so šľahačkou, nutellou, posypané čokoládou, prípadne s čerstvým ovocím.

 

 

Niekedy stačí bohato len pocukrovať.

Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes