Tieto tvarohové šišky podľa mojej tety Jolanky z Krakova robím už roky.
Sú nesmierne mäkučké a fantasticky chutné.
Ak máte chuť na niečo naozaj chutné, určite ich skúste.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sú famózne a zvlášť deti sa ich nevedia dojesť.
Potrebujeme:
500 g hrudkovitý tvaroh
4 ks menšie vajcia
4 lyžice rumu
4 lyžice práškového cukru
2 lyžičky sóda bicarbona (nie kopcovité)
500 g polohrubá múka
štipka
soli
džem
práškový cukor
olej na vyprážanie
Na ozdobu:
šľahačka
strúhaná čokoláda
čerstvé ovocie
nutella
Postup:
V miske ručne zmiešame všetky suroviny a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku.
A ho necháme prikryté chvíľu odstáť.
Vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrojíme menšie kolieska / šišky.
Cesto sa niekedy trochu lepí, je treba dobre posypať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec).
Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň.
Smažíme ich z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista.
Mali by sa pekne nafúknuť.
Šišky neplníme striekačkou, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujte.
Ak chcete, môžete podávať aj so šľahačkou, nutellou, posypané čokoládou, prípadne s čerstvým ovocím.
Niekedy stačí bohato len pocukrovať.
Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)