Plnené placky sa mi zdajú také chutné, sýte a jemné, že by som ich pripravoval každý deň, keby mi to čas dovolil.
Tento recept je jednoduchý a ľahký.
Príprava však trvá trochu dlhšie, pretože cesto treba nechať vykysnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept na nadýchané plnené placky z portálu gatitul.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 PL rastlinného oleja
500 g hladkej múky
25 g droždia
1/2 ČL soli
1/2 ČL kryštálového cukru
teplú vodu
Na náplň:
2 cibule
1 kg zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzok kôpru (voliteľné)
rastlinný olej
Postup:
Do väčšej misky preosejeme múku.
V strede vyhĺbime jamku.
Pridáme rozdrobené droždie, cukor a trochu teplej vody.
Premiešame a necháme 10 minút kysnúť.
Po uplynutí doby osolíme a pridáme olej.
Vymiesime, pričom postupne pridávame trochu teplej vody.
Na konci by sa cesto nemalo lepiť.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame.
Osmažíme na oleji.
Opraženú cibuľu pridáme k uvareným a scedeným zemiakom.
Zemiaky okoreníme a roztlačíme na kašu.
Potom pridáme dobre umytý nasekaný kôpor a premiešame.
Zemiakovú zmes necháme vychladnúť.
Nakysnuté cesto rozdelíme na guľky.
Na pomúčenej pracovnej doske každú guľku rozvaľkáme na tenký okrúhly plát.
Na vrch cesta nanesieme plnku a prekryjeme ďalším okrúhlym cestom.
Pláty cesta spojíme stlačením prstami alebo pomocou vidličky.
Postup zopakujeme s ostatnými plackami.
Opečieme ich na dobre rozohriatej panvici s trochou oleja.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!