Ponúkame vám recept na rýchly nepečený dezert.
Stačia vám piškóty a krémová zmes pripravená len z pár ingrediencií.
Dezert je výborný a vždy má úspech.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na jednoduchý krémový dezert s piškótami z portálu smakosze.
Milujem koláče, ale nemusím ich nevyhnutne piecť.
Je to veľa práce a často to nefunguje tak, ako by malo.
Buď poriadne nenakysne alebo sa príliš pripáli.
Našťastie existujú recepty, vďaka ktorým majú koláče vždy úspech.
Jedným z nich je aj ten, ktorý nájdete nižšie v článku.
Túto lahôdku pripravujem veľmi často, pretože ju netreba piecť.
Poteší nielen jednoduchosťou, ale aj lahodnou chuťou.
Okrem toho sú použité ingrediencie lacné a ľahko dostupné.
Základnou ingredienciou tohto dezertu sú piškóty.
Vďaka ním bude cesto nielen jemné, ale aj jemne chrumkavé.
Okrem toho si z jednoduchých surovín pripravíte krém, ktorý nevyžaduje pečenie.
Na nepečený dezert s piškótami potrebujeme:
200 g dlhých piškót
3 vajcia
500 ml mlieka
150 g kondenzovaného mlieka
50 g zemiakového škrobu
100 g masla
štipku práškovej vanilkovej arómy
Postup:
Začneme tým, že piškóty prekrojíme na polovicu.
Každú z nich namočíme do mlieka.
Obdĺžnikovú formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Piškóty poukladáme zvislo vedľa seba.
Do hrnca pridáme žĺtky.
Nalejeme mlieko a pridáme škrob.
Miešame, kým nevznikne jednotná tekutá zmes.
Za stáleho miešania zohrievame na miernom ohni.
Pridáme kondenzované mlieko a premiešame.
Varíme do zhustnutia.
Pridáme maslo a štipku vanilky.
Zamiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Hotový krém preložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme medzi poukladané piškóty.
Ak vám zostane trochu krému, nalejte ho na vrch a rovnomerne rozotrite.
Vrch prikryjeme fóliou a vložíme na dve hodiny do chladničky.
Po uplynutí doby môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!