Kuracie rezne v horčici: Nikto nechcel veriť, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Za fantastickú chuť môže horčicová marináda.
[mashshare]

Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú.

 

 

Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept.

Za fantastickú chuť môže horčicová marináda.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ

Korenie

Bylinky podľa chuti

Marináda:

3-4 lyžice horčice

 

 

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

 

 

Strúhanku

Maslo

Príloha (voliteľné):

Zemiaky

Zemiaková kaša

Česrtvá zelenina

Pečivo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.

Na marinádu zmiešame všetky prísady.

 

 

Podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.

Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou.

Necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

 

 

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom.

A v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na každý kúsok dáme tenký plátok masla.

 

 

Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút.

V polovici času opatrne obrátime.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes