Tvaroh už nekupujem: Vezmem 2 hrnčeky gréckeho jogurtu, lyžičku soli a robím zásobu na celý TÝŽDEŇ!

[mashshare]

Máte v chladničke pohár gréckeho jogurtu?

 

 

Namiesto toho, aby ste ho opäť jedli s müsli a ovocím, pripravte si lahodný krémový tvaroh na chlebíčky.

Stačí trocha soli a celé to zaberie len chvíľku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu mojegotowanie.

Prírodný jogurt patrí medzi základné produkty, ktoré si v obchodoch kupujeme pravidelne, no grécky typ sa stal populárnym len pred pár rokmi.

Niet sa čomu čudovať, pretože nielenže chutí lepšie a má hustejšiu príjemnejšiu konzistenciu, ale je aj hodnotnejší pre telo.

 

 

Obsahuje viac hodnotných bielkovín, vďaka ktorým sa budete s jedlom cítiť spokojnejšie.

Grécky jogurt však väčšinou jeme samotný alebo s vločkami či ovocím a ukazuje sa, že sa z neho dá pripraviť skvelý domáci tvaroh.

Pozrite sa, aké je to jednoduché.

Domáci tvaroh vyrobený z gréckeho jogurtu

 

 

Nie každý vie, že z bežného gréckeho jogurtu sa dá ľahko urobiť jemný domáci tvaroh.

Stačí trocha soli a celá príprava vám zaberie doslova 3 minúty.

 

 

Potom však budete potrebovať trochu trpezlivosti, pretože na efekt si musíte počkať 24 hodín.

Potrebujeme:

Stačí 800 g hustého gréckeho jogurtu a 1 lyžička soli.

 

 

Postup:

Oba produkty stačí poriadne premiešať a naliať do sitka vystlaného gázou.

Teraz už len stačí hmotu pevne zviazať, aby vzniklo vrecko a sitko s vreckom vložíme na 24 hodín do chladničky.

Po tomto čase bude tvaroh hotový a môžete si ho jednoducho natrieť na obľúbený chlieb alebo pečivo.

 

 

Doplnky do tvarohu

Ak uprednostňujete ochutené tvarohy pred prírodným jemným tvarohom, môžete základný recept obohatiť o svoje obľúbené prísady.

Výborne bude chutiť napríklad s týmito:

 

 

  • nasekaný kôpor,
  • pažítka alebo petržlenová vňať,
  • sušené oregano,
  • čierny kmín,
  • nadrobno nakrájané olivy,
  • sušené paradajky,
  • medvedí cesnak,

Prečo sa oplatí jesť tvaroh každý deň?

Bohatý zdroj bielkovín:

 

 

Tvaroh je vynikajúcim zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a opravu svalov, ako aj pre silný imunitný systém. 250 g tvarohu obsahuje cca 25 g bielkovín, čo je takmer polovica dennej odporúčanej dávky pre dospelých.

Nízky obsah kalórií a tuku:

Tvaroh má nízky obsah kalórií a tuku, vďaka čomu je ideálnou potravinou pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo si udržať zdravú váhu. 250 g nízkotučného tvarohu obsahuje len cca 100 kalórií a 2 g tuku.

Vysoký obsah vápnika:

 

 

Tvaroh je bohatý na vápnik, ktorý je dôležitý pre zdravé kosti a zuby. 250 g tvarohu obsahuje cca 800 mg vápnika, čo je viac ako 80% dennej odporúčanej dávky pre dospelých.

Zdroj vitamínov a minerálov:

Tvaroh je tiež dobrým zdrojom vitamínov B, draslíka a fosforu. Tieto vitamíny a minerály sú dôležité pre rôzne funkcie v tele, ako je napríklad produkcia energie, regulácia krvného tlaku a zdravie srdca.

Ďalšie benefity:

 

 

Tvaroh môže pomôcť zlepšiť trávenie, znížiť hladinu cholesterolu a posilniť svalovú hmotu. Je tiež ľahko stráviteľný, vďaka čomu je vhodný aj pre ľudí s citlivým trávením.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes