Vynikajúca bábovka s margotkou, milujú ju deti ale aj dospeláci.
Určite skúste, je naozaj fantastická, navyše, recept je na hrnčeky.
Bábovku môžete dozdobiť prísadami podľa vlastnej chuti a vkusu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
1 hrnček cukru krupica
2 hrnčeky polohrubej múky
Prášok do pečiva (1 bal.)
1 / 2 hrnčeka oleja
1 hrnček vlažného mlieka
1 Margotka nastrúhaná
Kakao – podľa chuti
Oriešky – voliteľné
Strúhanka na vysypanie formy
Poleva:
100 g smotany na šľahanie
100 g čokolády
Voliteľné na ozdobu:
Kúsky čokolády
Oriešky
Margot tyčinka
Postup:
Zmiešame vajcia s cukrom do peny.
Pridáme múku s práškom do pečiva.
Vmiešame aj kakao, vlažné mlieko, olej.
Nakoniec nastrúhanú margotku, kto chce, môže pridať oriešky.
Ja dávam 2 lyžice kakaa, ale môžete ho aj úplne vynechať.
Dáme do vopred vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme cca 45 minút pri 180 °.
Či je bábovka upečená skontrolujeme pomocou špáradla.
Na polevu si rozpustíme čokoládu v horúcej smotane na šľahanie.
Môžeme ju rozpustiť na plameni alebo v mikrovlnke.
Nakonec prelejeme čokoládovou polevou.
Ozdobíme podľa vkusu.
Ja pripravujem čokoládovú polevu okrem smotany a čokolády aj z várovej čokolády a trochy masla.
Zvyknem ešte dozdobiť kúskami čokoládami, orechov, prípadne aj bielou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)