Moja stará mama pečie tento koláč každé 3 dni: Nič lahodnejšie som nejedol!

Vynikajúci recept na netradičný, ale nesmierne chutný koláčik!
[mashshare]

Pripravte si doma nevšedný okúzľujúci tvarohový koláčik, ktorý si vás okamžite získa.

 

 

Vždy, keď dostaneme chuť na sladké, pripravím túto chutnú dobrotu.

Výnimočný recept na dokonalý tvarohový koláč z youtube kanála Cookrate – Dough Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml teplého mlieka

40 g kyslej smotany

50 g kryštálového cukru

10 g soli

 

 

10 g sušeného droždia

1 vajce

50 ml rastlinného oleja

500 g hladkej múky

50 g rozpusteného masla

 

 

300 g tvarohu

50 g kryštálového cukru

70 g hrozienok

40 g kukuričného škrobu

1 žĺtok

 

 

20 ml mlieka

50 g hladkej múky

50 g masla

50 g kryštálového cukru

Na nápoj:

200 ml horúceho mlieka

30 g instantnej kávy

30 g hnedého cukru

50 ml horúcej vody

50 ml smotany na šľahanie

30 g nutelly

Postup:

Do misky nalejeme teplé mlieko. Pridáme smotanu, cukor, soľ.

Potom pridáme droždie a metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme vajce, olej a opäť premiešame.

Cez sitko preosejeme múku a rukou vymiesime cesto. Misku s cestom prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Po uplynutí doby vytlačíme z cesta vzduch. Na stole vymiesime a rozdelíme na 9 rovnakých častí.

Z každej časti naolejovanými rukami vytvarujeme guľku a prekryjeme na 15 minút utierkou.

 

 

Po uplynutí doby rozvaľkáme cesto, potrieme rozpusteným maslom a prehneme na polovicu.

V menšej miske zmiešame tvaroh, cukor, hrozienka a škrob.

Tvarohovú plnku nanesieme na kraje cesta, prehneme a z každej strany zrolujeme do stredu (viď video).

8 plnených roliek naukladáme vedľa seba na okrúhlu formu (priemer 24 cm) vystlanú papierom na pečenie.

Do stredu vložíme guľu z cesta.

Prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Do menšej misky pridáme žĺtok, mlieko a vidličkou vyšľaháme.

Zmesou potrieme koláč.

Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo a cukor.

Rukou vymiesime a rozdrobíme na mrveničku.

Mrveničkou posypeme vrch koláča.

Koláč vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

 

 

Pečieme 30 minút.

Do pohára nalejeme horúce mlieko a napeníme.

Do samostatného pohára nasypeme kávu, cukor, zalejeme horúcou vodou a napeníme.

 

 

Kávu nalejeme do pohára s mliekom.

Do ďalšieho pohára nalejeme smotanu a pridáme nutellu.

Vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme do nápoja.

Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes