Výborný TALIANSKY krémeš: Tento koláč je anjelsky jemný!

Pripravte si tento dezert podľa nášho receptu a už to nikdy neurobíte inak. Najlepšia krémová dobrota!

Neskutočne jemný a nadýchaný domáci Taliansky krémeš podľa nenáročného receptu, ktorý chutí lepšie ako z cukrárne.

U nás nesmie nikdy chýbať na stole počas rodinných stretnutí a osláv.

 

 

Výnimočný recept na nadýchaný krémeš z youtube kanála Titmouse is cooking.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 +500 ml mlieka

2 balenia smotanového pudingu bez cukru (2 x 40 g)

80 g pšeničnej hrubej múky (1/2 šálky)

170 g kryštálového cukru (3/4 šálky)

5 žĺtkov

 

 

1 balenie lístkového cesta

200 g masla

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme mlieko, nasypeme puding a potom pridáme múku.

 

 

Pridáme cukor a žĺtky, metličkou dôkladne premiešame.

Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka.

Mlieko prevaríme a pridáme puding.

Počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.

 

 

Puding prelejeme do čistej misky. Prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

Z chladničky vyberieme lístkové cesto a rozdelíme na 18 rovnakých štvorcov.

Lístkové cesto pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Do hlbokej misky vložíme mäkké maslo.

Mixérom šľaháme, kým nie je biele a nadýchané.

 

 

Potom počas šľahania po lyžiciach pridávame puding.

Na dno formy naukladáme 9 štvorcov vychladnutého lístkového cesta (okraje zafixujeme).

Nanesieme pudingový krém.

 

 

Zvyšné časti lístkového cesta naukladáme na vrch krému.

Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky posypeme práškovým cukrom.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes