Neskutočne jemný a nadýchaný domáci Taliansky krémeš podľa nenáročného receptu, ktorý chutí lepšie ako z cukrárne.
U nás nesmie nikdy chýbať na stole počas rodinných stretnutí a osláv.
Výnimočný recept na nadýchaný krémeš z youtube kanála Titmouse is cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 +500 ml mlieka
2 balenia smotanového pudingu bez cukru (2 x 40 g)
80 g pšeničnej hrubej múky (1/2 šálky)
170 g kryštálového cukru (3/4 šálky)
5 žĺtkov
1 balenie lístkového cesta
200 g masla
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme mlieko, nasypeme puding a potom pridáme múku.
Pridáme cukor a žĺtky, metličkou dôkladne premiešame.
Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka.
Mlieko prevaríme a pridáme puding.
Počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.
Puding prelejeme do čistej misky. Prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Z chladničky vyberieme lístkové cesto a rozdelíme na 18 rovnakých štvorcov.
Lístkové cesto pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Do hlbokej misky vložíme mäkké maslo.
Mixérom šľaháme, kým nie je biele a nadýchané.
Potom počas šľahania po lyžiciach pridávame puding.
Na dno formy naukladáme 9 štvorcov vychladnutého lístkového cesta (okraje zafixujeme).
Nanesieme pudingový krém.
Zvyšné časti lístkového cesta naukladáme na vrch krému.
Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: