Výborný obed, večera alebo slávnostné jedlo. Najlepšie kuracie stehná, aké poznáme!
Potrebujeme:
8 ks kuracích stehien horných s kožou
1-2 šálky čerstvého špenátu
3 strúčiky cesnaku
1 lyžičku sušeného tymánu
1 šálku kuracieho vývaru (alebo vodu s kuracím bujónom)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku
3 lyžice masla
½ šálky sladkej smotany
½ šálky strúhaného syra (ideálne parmezánu)
Šťavu z 1 citróna
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Kuracie stehienka osolíme a okoreníme.
2 lyžice masla rozpustíme na veľkej panvici, pridáme stehná kožou nadol a opražíme z oboch strán tak, aby boli na povrchu zlatisté (asi 3 minúty na každej strane). Vyberieme z panvice a odložíme bokom.
Na panvicu preložíme zvyšné maslo, nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme asi 1-2 minúty. Pridáme vývar, smotanu, strúhaný syr, citrónovú šťavu a tymián.
Privedieme do varu, znížime teplotu a pridáme aj špenát. Miešame, kým špenát nezmäkne a omáčka nezačne hustnúť. Potom pridáme kuracie stehná a panvicu vložíme do rúry. Pečieme asi 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: damndelicious