Tento koláčik milujeme – je jednoduchý, krémový a prirpavíte ho obľúbenou hrnčekovou metódou.
Pani Gabča K. sa podelila o svoj recept a nám sa hneď začali zbiehať slinky.
Tento koláčik je víkendové maškrtenie ako stvorený.
Neváhajte a skúste ho aj vy!
Potrebujeme:
200 g polohrubej múky
180 g kryštálového cukru
3 vajcia
1/2 hrnčeka oleja (100 ml)
1/2 hrnčeka mlieka
3/4 prášku do pečiva
štipka soli
1 l mlieka
3 balíčky vanilkového pudingu
6-7 lyžíc cukru
500 g kyslej smotany
Na posypanie:
škoricový alebo vanilkový cukor
kakao
čokoládové lupienky na ozdobu
Postup:
Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite a vysypte plech, na ktorom budete piecť buchtu.
Vo väčšej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
Pridajte vajcia, olej a mlieko.
Všetky suroviny elektrickým ručným šľahačom dobre prepracujte dohladka.
Vlejte cesto na pripravený plech.
Uvarte puding z mlieka, pudingového prášku a cukru podľa návodu na obale a rovnomerne ho nalejte na cesto.
Pečte buchtu asi 20-30 minút, alebo kým nie je zlatistá.
Medzitým pripravte kyslú smotanu.
Zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a premiešajte dohladka.
Keď je buchta hotová, nechajte ju vychladnúť a potom ju rovnomerne potrite kyslou smotanou.
Na ozdobenie môžete použiť škoricový alebo vanilkový cukor, kakao, alebo čokoládové lupienky.
Podávajte a môžete si vychutnať lahodnú pudingovú buchtu s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)