Žiadna múka, žiadne pudingové prášky ani želatína: Babičkina KRUPICOVÁ maškrta sa doslova topí v ústach – netreba ju piecť!

Čokoládový koláč s krupicou: Sladké pokušenie, ktoré sa topí v ústach!
[mashshare]

Pripravte si doma rýchly a jednoduchý čokoládový koláč so sušienkami.

 

 

Tento lahodný krémový koláčik pohladí všetky vaše zmysly.

Jednoduchý recept na jemný čokoládový dezert so sušienkami z portálu mojegotowanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krupica vs. múka v dezertoch

Hlavný rozdiel medzi krupicou a múkou v dezertoch spočíva v ich štruktúre a vplyve na výslednú textúru  a chuť dezertu:

Krupica:

Je vyrobená z hrubej zomletej pšenice, ktorá má zrnitú štruktúru.

V dezertoch dodáva krupica textúru a nadýchanú konzistenciu.

 

 

Používa sa na prípravu rôznych dezertov, ako sú krupicová kaša, nákypy, knedle, koláče a posýpky.

Vďaka svojej štruktúre krupica dokáže absorbovať tekutinu a udržať ju v sebe, čím zabraňuje vysušovaniu dezertu a dodáva mu šťavnatosť.

Krupica dokáže absorbovať arómy ostatných surovín v dezerte a obohatiť tak jeho celkovú chuť.

 

 

Krupica je dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti.

Krupica obsahuje aj vitamíny a minerály, ako sú vitamíny skupiny B a železo.

Múka:

Je jemne zomletá obilnina, ktorá má práškovú konzistenciu.

 

 

V dezertoch slúži múka ako spojivo a dodáva im štruktúru a pevnosť

Používa sa na prípravu rôznych dezertov, ako sú koláče, sušienky, muffiny, palacinky a lievance.

Múka má rôzne typy a vlastnosti, ktoré ovplyvňujú výslednú textúru dezertu.

Napríklad hladká múka je jemnejšia a ľahšia ako polohrubá múka, ktorá dodá dezertu hutnejšiu textúru.

Na krupicový koláč potrebujeme:

6 balení sušienok (malých)

1 l mlieka

 

 

1 balenie masla alebo margarínu

1 šálku kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

3-4 PL kakaa

1 šálku krupice

Na čokoládovú polevu:

1/2 balenia masla alebo margarínu

 

 

1/2 šálky kryštálového cukru

2 PL vody

3-4 PL kakaa

Postup:

Na plech na pečenie poukladáme sušienky. V hrnci zohrejeme mlieko.

Pridáme margarín, cukor, vanilkový cukor a kakao.

 

 

Všetky tieto ingrediencie počas rýchleho miešania povaríme.

Pridáme krupicu.

Premiešame a varíme 3-5 minút.

Horúcu zmes nalejeme na sušienky.

Na vrch naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

Všetky suroviny na polevu rozpustíme.

 

 

Varíme, kým nezískame hustú hmotu.

Polevou polejeme koláč a vložíme ho do chladničky.

Po stuhnutí môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes