Táto výživná a zároveň ľahko pripraviteľná pochúťka sľubuje kulinársky zážitok, aký ste ešte nezažili.
Pripravte si tento rýchly a jednoduchý recept z kuracieho mäsa, húb, syra a zeleniny a rozhodne nebudete ľutovať.
Exkluzívny recept na lahodné zapekané kuracie prsia so syrom a zeleninou z youtube kanála Kulinarische Geheimnisse.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
200 g šampiňónov
200 g syra
4 vajcia
1 cibuľu
1 PL kyslej smotany
100 ml mlieka
jarnú cibuľku
2 strúčiky cesnaku
Na šalát:
1 uhorku
9 žltých cherry rajčín
100 g olív
olivový olej
Na dochutenie:
soľ
mletú papriku
provensálske bylinky
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu. Potom nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a pridáme do misky s mäsom.
Zmes osolíme, dochutíme čiernym korením, provensálskymi bylinkami a mletou paprikou.
Pridáme olivový olej a dôkladne premiešame.
Mäsovú zmes preložíme do zapekacej formy a zarovnáme.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia. Pridáme soľ, čierne korenie, smotanu a metličkou vymiešame.
Na tvrdej podložke nakrájame cibuľku na malé kolieska a pridáme do misky s vajíčkovou zmesou.
Nastrúhame cesnakové strúčiky, nalejeme mlieko a premiešame. Vajíčkovú zmes nalejeme na mäso.
Šampiňóny nakrájame na plátky. Poukladáme na vajíčkovú zmes.
Posypeme na hrubo nastrúhaným syrom. Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Uhorku prekrojíme na štvrtiny, nakrájame na kocky a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme na polovicu prekrojené rajčiny.
Potom pridáme olivy, bylinky, olivový olej a všetko spolu zmiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: